Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se teme de o criză a vaccinurilor

Bio-Infomedia
vaccin arnm

Intensificarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 cu doza de supra-rapel (doza ''booster'') în Germania s-ar putea lovi de un blocaj la începutul anului viitor din cauza insuficienţei dozelor de vaccin, a avertizat joi noul ministru german al sănătăţii, Karl Lauterbach, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE.

Într-o declaraţie acordată postului ARD, acesta a spus că imediat ce a preluat postul de ministru în guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz a dispus efectuarea unui inventar al stocului de vaccinuri. Rezultatul acestui inventar i-a surprins pe mulţi, ''inclusiv pe mine'', a spus noul ministru, acuzând moştenirea lăsată de fostul guvern.

Deci ''avem un deficit de vaccinuri pentru primul trimestru'' a semnalat Karl Lauterbach. Noul guvern de la Berlin, a adăugat el, acţionează pe toate căile posibile pentru a achiziţiona noi doze de vaccin, inclusiv prin abordarea directă a producătorilor, ministrul german subliniind însă că trebuie procedat conform practicilor UE, având în vedere că achiziţia vaccinurilor este gestionată de Comisia Europeană. Totuşi, ''sper să avem veşti pozitive în zilele următoare'', s-a arătat optimist noul ministru.

Circa 69,7% din populaţia Germaniei (de circa 83 de milioane de locuitori) este vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, dar în contextul ameninţării noii variante Omicron a coronavirusului autorităţile germane au lansat o vastă campanie de vaccinare cu doza ''booster'' pentru administrarea a 30 de milioane de astfel de doze până la sfârşitul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.