Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania sfidează noul coronavirus: fanii ar putea fi prezenți în noul sezon din Bundesliga

Bundesliga

Liga germană de fotbal (DFL) ar putea lua în considerare redeschiderea stadioanelor pentru fani odată cu debutul noului sezon competiţional, în pofida pandemiei de coronavirus, scrie DPA, informează Agerpres.

Citește și: Meciul dintre Gaz Metan Mediaș și Universitatea Craiova va fi arbitrat de Ovidiu Hațegan

Conform Bild, pentru a se putea întâmpla acest lucru, fiecare stadion va trebui să aibă propriile măsuri de igienă.

Deja RB Leipzig a făcut paşi importanţi în această direcţie având încheiată o înţelegere cu autorităţile sanitare locale.

''Avem un concept dezvoltat pentru meciurile cu fani în perspectiva noului sezon şi am discutat aceste aspecte cu oficialităţile medicale din Leipzig. Ele sunt de acord cu soluţia propusă şi cu ideea ca stadionul să fie redeschis deocamdată doar la jumătate din capacitate, iar dacă situaţia pandemică se va îmbunătăţi, atunci, tot de comun acord, să putem mări prezenţa numărului de spectatori'', a spus directorul de operaţiuni al clubului, Ulrich Wolter.

Aceasta ar însemna într-o primă fază 21.000 de fani în tribune, existând un scaun liber între suporteri. Purtarea măştii va fi obligatorie, suporterii echipelor adverse nu vor fi acceptaţi pe stadion, iar fanii locali vor fi încurajaţi să vină la stadion cu mijloace proprii de transport, nu cu cele publice, şi nu în grupuri.

Următoarea ediţie din Bundesliga va debuta pe 11 sau 18 septembrie, însă echipele care evoluează în cupele europene ar putea fi autorizate să înceapă sezonul puţin mai târziu, potrivit preşedintelui Ligii germane de fotbal (DFL), Christian Seifert.

Seifert a explicat, într-un interviu publicat miercuri de cotidianul Die Welt, că 11 şi 18 septembrie sunt "cu siguranţă" datele prevăzute pentru debutul competiţiei, însă se poartă în continuare discuţii cu Federaţia germană de fotbal (DFB), deoarece în mod normal primul tur al Cupei Germaniei precede lovitura de start din Bundesliga.

Actuala ediţie a campionatului german se va încheia sâmbătă, zi în care este programată şi finala Cupei Germaniei, care urmează să se dispute între echipele Bayer Leverkusen şi Bayern Munchen, ultima având ocazia să realizeze dubla campionat-cupă în acest sezon.

Cinci echipe germane sunt angrenate în continuare în cupele europene, iar debutul lor în Bundesliga ar putea fi amânat. Actuala ediţie a Ligii Campionilor se va încheia cu un turneu la Lisabona (7-23 august), în timp ce câştigătoarea Europa League va fi decisă în Germania, între 5 şi 21 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.