Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania și Franța, noii aliați ai Comisiei Europene în procesul împotriva Ungariei privind legea anti-LGBT

parlamentul european lgbt

Germania şi Franţa se alătură procedurii de infringement a Comisiei Europene împotriva Ungariei pentru legea sa anti-LGBT, a declarat joi un purtător de cuvânt al guvernului german, relatează Reuters, citat de news.ro.

Anul trecut, Comisia Europeană a trimis Ungaria în faţa Curţii de Justiţie a UE din cauza unei legi care interzice utilizarea în şcoli a materialelor considerate a promova homosexualitatea şi schimbarea de sex.

Comisia consideră că legea încalcă normele UE privind piaţa internă, drepturile fundamentale ale persoanelor şi valorile UE.

Prezentată de guvernul premierului ungar Viktor Orban drept o măsură de protecţie a copiilo , legea a fost criticată de grupurile de apărare a drepturilor omului şi de organismele internaţionale de supraveghere ca fiind discriminatorie faţă de persoanele LGBT.

Potrivit guvernului german, 14 state membre ale UE s-au alăturat cauzei: Belgia, Ţările de Jos, Luxemburg, Danemarca, Portugalia, Irlanda, Spania, Malta, Austria, Suedia, Slovenia, Finlanda şi, în prezent, Franţa şi Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.