Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania și Rusia pregătesc o mare afacere în domeniul petrolier

e-nergia.ro
domeniul petrolier

Reprezentanţii Rosneft vor călători vineri la Berlin pentru a discuta despre o posibilă vânzare a activelor germane ale gigantului petrolier rus, printre alte opţiuni, cu oficiali guvernamentali, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu chestiunea, relatează News.ro.

Întâlnirea este prima de acest gen de când Berlin a plasat sub tutelă unităţile locale ale Rosneft, care deţine 54,17% din rafinăria PCK Schwedt, păstrând Rosneft drept proprietar legal al participaiei, dar blocându-i capacitatea de a exercita controlul.

De asemenea, vizita vine la o săptămână după ce Shell a anunţat vânzarea pachetului de 37,5% din rafinăria care furnizează cea mai mare parte a combustibilului din Berlin, către Prax Group din Marea Britanie, şi după ce Rosneft a depus un dosar la Curtea Constituţională Federală a Germaniei împotriva tutelei.

Vânzarea pachetului de acţiuni al Rosneft este o opţiune care va fi discutată în cadrul întâlnirii cu Philipp Steinberg, şeful unităţii de stabilizare economică şi securitate energetică din Ministerul Economiei, a spus sursa. ”Va fi un schimb de poziţii de posibilităţi şi... cu siguranţă nu va exista o decizie concretă cu privire la o soluţie, vineri”, a adăugat sursa.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei a refuzat să comenteze. Rosneft nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.