Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania și SUA trimit încă 5 avioane de luptă în România

AP
avion lupta

Germania va trimite încă trei avioane de vânătoare în România pentru a sprijini misiunea de poliție aeriană a NATO, a anunțat joi Ministerul Apărării de la Berlin, citat de Reuters. "Am dat ordinul de a extinde angajamentul nostru în misiunea de poliție aeriană din România", a declarat ministrul apărării, Christine Lambrecht, reporterilor, după ce a informat comisia de apărare a parlamentului, adăugând că Germania este pregătită să se conformeze și altor solicitări ale NATO.

Statele Unite trimit și el, joi, două avioane de vânătoarea F-35 în România, în contextul atacului Rusiei asupra Ucrainei, afirmă un oficial din cadrul Departamentului american al Apărării, citat de CNN. Statele Unite au dispus urgent consolidarea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice, în contextul atacului Rusiei asupra Ucrainei. Şase avioane americane multirol de tip F-35 vor ajunge joi în România, Estonia şi Lituania, câte două în fiecare ţară, a declarat un oficial din cadrul Pentagonului.

Berlinul a desfășurat aproape 1.000 de soldați în Lituania ca parte a unei unități de luptă NATO conduse de Germania și participă la poliția aeriană a NATO în România cu trei avioane de luptă până în prezent.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat marţi seară trimiterea de echipamente militare suplimentare pe flancul de est al NATO. Alianţa Nord-Atlantică a anunţat, de asemenea, în contextul atacului Rusiei, suplimentarea prezenţei militare în ţările est-europene. Secretarul general NATO, Jens Stoltenbrg, a afirmat că vor fi trimise forţe suplimentare in estul Europei "în următoarele zile şi săptămâni" şi vor fi activate elemente ale forţei NATO de reacţie in scop "defensiv".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.