Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: terminalul GNL de la Wilhelmshaven a început să funcționeze în mod regulat

ft.com
gaze germania

Compania energetică Uniper, cu sediul în Germania, a raportat că, la 28 februarie 2023, a avut loc auditul final de recepție la terminalul GNL Wilhelmshaven, permițând începerea operațiunilor regulate începând cu 1 martie 2023, anunță offshore-energy.biz.

Auditul a fost efectuat de autoritățile responsabile sub conducerea Oficiului de supraveghere a comerțului de stat din Oldenburg (GAA Oldenburg) și, potrivit Uniper, recepția a avut loc fără nicio obiecție.

Instalația, construită de Uniper, a început să funcționeze în decembrie 2022 (inițial în regim de probă) și, potrivit Uniper, de atunci, în fiecare săptămână este descărcat un tanc de GNL, iar gazul natural lichefiat (GNL) este regazeificat la FSRU "Höegh Esperanza" și injectat în rețeaua de gaze naturale de acolo.

Terminalul acoperă 6% din cererea de gaze naturale a Germaniei

Compania a precizat că aproximativ 6% din cererea de gaze naturale a Germaniei poate fi satisfăcută prin intermediul terminalului, iar Uniper, în calitate de instalator și operator, va continua să joace un rol-cheie pentru a se asigura că nu vor exista penurii de gaze naturale în Germania în viitor, în special în iarna viitoare, în 2023/24.

Exploatarea comercială la terminal a început la 15 ianuarie 2023, iar de atunci, compania guvernamentală federală Deutsche Energy Terminal GmbH (DET) și-a asumat rolul de operator al instalației și de titular de autorizație. LNG Terminal Wilhelmshaven GmbH (LNG Terminal Wilhelmshaven GmbH (LTeW) a preluat sarcina de gestionare tehnică și comercială a terminalului în numele DET.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.