Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania va repatria şi alţi copii ai unor luptători ai SI

statul islamic agerpres

Guvernul german lucrează în condiţii dificile pentru a repatria şi alţi copii ai unor luptători ai grupării Stat Islamic, a declarat luni ministrul de externe Heiko Maas, după ce patru copii dintr-o tabără de refugiaţi sirieni au fost predaţi luni unor angajaţi ai consulatului german la Erbil potrivit Agerpres.

'Ne vom implica pentru a face astfel încât mai mulţi copii să poată părăsi Siria', a afirmat şeful diplomaţiei germane la Berlin, citat de dpa şi Xinhua.

Heiko Maas a subliniat că fiecare caz a implicat probleme dificile, şi le-a mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă scoaterea celor patru copiii din Siria.

'Aceştia sunt mai ales copii mici, iar condiţiile lor de trai de acolo sunt departe de a fi cele mai bune', a spus ministrul. 'Ei nu pot fi consideraţi responsabili pentru faptele părinţilor lor, iar de aceea vrem să-i ajutăm', a adăugat Maas.

Media germane au relatat luni că, pentru prima dată, au fost repatriaţi copii în Germania prin intermediul Ministerului federal de Externe.

Conform publicaţiei Der Spiegel, presei i s-a cerut 'de urgenţă să nu pericliteze delicata misiune prin relatări şi să nu scrie nimic până când copiii vor trece graniţa'.

Trei orfani şi o fetiţă bolnavă au fost predaţi la graniţa siriano-irakiană, urmând a fi aduşi pe calea aerului în Germania.

Potrivit informaţiilor furnizate de responsabili kurzi agenţiei dpa, 117 copii cu cetăţenie germană se află în prezent în nord-estul Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.