Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania vine cu cea mai proastă veste posibilă: 'Războiul din Ucraina va dura probabil mult timp'

thehill.com
Vladimir Putin

Preşedintele german, Frank-Walter Steinmeier, a apreciat, joi, că războiul ''va dura probabil mult timp'' în Ucraina, unde ofensiva militară rusă a intrat în a doua săptămână, relatează AFP.

Adresându-se în Lituania, unde a vizitat forţele germane desfăşurate în această ţară baltică membră NATO, Steinmeier a subliniat că ''nu vede niciun semn'' care să indice că acest ''război se va încheia în curând'', scrie agerpres.ro.

Citește și: Kremlinul a intrat în logica războiului rece: 'Vestul se pregăteşte de război împotriva Rusiei'

''Probabil va dura mult timp şi vom avea răbdare'', a declarat preşedintele german presei la baza militară Rukla (centru), alături de omologul său lituanian.

Numind războiul drept ''încălcare a dreptului internaţional'', el a dat asigurări ţării baltice, care se teme că va deveni o ţintă pentru Rusia în cazul în care aceasta va cuceri Ucraina, că poate conta pe solidaritatea NATO.

Citește și: Marea Britanie declară război economic Rusiei: 'Trebuie să paralizam economia rusă'

''Solidaritatea NATO funcţionează fără rezerve'', a adăugat preşedintele german. ''Nimeni în istorie nu va putea justifica ceea ce se întâmplă în prezent în Ucraina'', a subliniat el, faptul ''că părinţii îşi pierd copiii, copiii îşi pierd părinţii, că oamenii pierd totul''.

Germania conduce grupul de luptă multinaţional al NATO, staţionat în Lituania şi recent a mărit efectivele.

Citește și: Video – Civilii din Ucraina se revoltă împotriva soldaților ruși: semne obscene și huiduieli la un protest împotriva armatei Rusiei

La rândul său, ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, a declarat presei la Vilnius, după o întâlnire cu omologul său britanic, Liz Truss, că NATO trebuie să treacă ''de la descurajare la apărare''.

''Pentru aceasta, avem nevoie de o schimbare a poziţiei politice şi de anumite mijloace concrete'', a spus el. ''Aceste mijloace sunt cruciale pentru ţările baltice, astfel încât agresorul să se confrunte cu un răspuns imediat ce decide să testeze rezistenţa NATO'', a adăugat Landsbergis.

Citește și: Germania trimite mii de rachete de fabricație sovietică în Ucraina, deși Rusia a amenințat cu represalii dure

Liz Truss a declarat că ţările occidentale trebuie să se asigure că ''Putin eşuează în această afacere oribilă şi că ambiţiile sale nu merg mai departe''.

Cele trei ţări baltice, foste republici sovietice, ''ştiu ce este în joc, trăind de mult în umbra agresiunii Rusiei'', a adăugat ministrul britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.