Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: 'Vom oferi Ucrainei sistemul antiaerian cel mai avansat pe care îl putem avea. Ne uităm și la un sprijin militar privind vehiculele armate' - VIDEO

aerotime.aero
avioane militare Mirage 2000, Rafale, F-35, EuroFighters

Participanţii la cea de-a doua ediţie a Conferinţei ministeriale a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova au făcut apel la încetarea războiului din Ucraina cât mai curând, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

"Suntem afectaţi cu toţii de acest război care nu trebuie să uităm în niciun moment că trebuie să înceteze. Noi, în continuare, trebuie să cerem Federaţiei Ruse să înceteze acest război ilegal, nejustificat, neprovocat, ilegitim de agresiune împotriva Ucrainei care face rău Ucrainei, care face rău regiunii, Europei, lumii întregi şi, nu în ultimul rând, face rău Rusiei. Prin urmare, şi astăzi apelul nostru pe care l-am pronunţat aici la Bucureşti a fost că războiul trebuie să înceteze cât mai curând", a afirmat Aurescu, în conferinţa de presă de la finalul reuniunii, relatează Agerpres.

Germania sprijină Ucraina financiar, economic, energetic, dar şi pe plan militar, a declarat, la rândul său, ministrul de Externe, Annalena Baerbock, care a coprezidat reuniunea de la Bucureşti alături de Bogdan Aurescu şi secretarul de stat francez pentru Dezvoltare, francofonie şi parteneriate internaţionale, Chrysoula Zacharopoulou.

"Trebuie să existe sprijin pe toate fronturile. Războiul este unul hibrid şi răspunsul trebuie să fie la fel. Nu sprijinim doar Moldova, ci şi Ucraina financiar. Vom sprijini economic, energetic, dar şi când vine vorba despre deminare, pentru că, după cum am auzit în ultimele săptămâni, una dintre probleme sunt minele din toată ţara, mai ales din oraşele şi satele care au fost eliberate. Minele sunt încă acolo.

Susţinem Ucraina din diverse perspective şi avem discuţii permanente pe această temă cu partenerii noştri şi în cadrul Guvernului german pentru a oferi şi mai mult sprijin militar. (...)

Vom oferi Ucrainei sistemul antiaerian cel mai avansat pe care îl putem avea, care va veni în curând, dar ne uităm şi la un sprijin suplimentar când vine vorba de vehicule armate", a precizat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.