Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Zece ani de închisoare pentru o fostă membră a SI acuzată de moartea unei fete yazidi

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

O femeie din Germania, fostă membră a grupării jihadiste Statul Islamic (SI), acuzată că a lăsat să moară de sete o fată yazidi luată sclavă în Irak, a fost condamnată luni la zece ani de închisoare de un tribunal din Munchen, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Acuzată de crimă de război şi ucidere, Jennifer Wenisch, 30 de ani, risca închisoarea pe viaţă în unul din primele procese din lume pentru crime de război comise împotriva minorităţii yazidi, o minoritate kurdofonă persecutată de jihadişti în Irak şi în Siria.

Femeia, originară din Lohne, Saxonia Inferioară (nord-vest), plecase în Irak pentru a se alătura "fraţilor ei", după cum a explicat ea în timpul procesului început în aprilie 2019.

Timp de câteva luni, ea a patrulat înarmată în cadrul poliţiei moravurilor din Fallujah şi Mosul, care veghea în special la respectarea regulilor vestimentare şi de comportament stabilite de jihadişti.

În vara anului 2015, ea şi soţul ei de atunci, Taha Al-Jumailly, în prezent judecat la Frankfurt într-un dosar separat, au cumpărat dintr-un grup de prizonieri o fetiţă de cinci ani şi mama ei provenite din minoritatea yazidi pentru a le exploata ca sclave, conform acuzării.

În urma a numeroase maltratări, fetiţa a fost "pedepsită" de soţul acuzatei pentru că a urinat pe saltea şi a fost legată, la o temperatură de aproximativ 50°C, la o fereastră, în afara casei.

Fata a murit de sete, iar mama ei, Nora T., a fost obligată să rămână în serviciul cuplului.

Acuzată că şi-a lăsat partenerul să facă acest lucru fără să intervină, Jennifer Wenisch a declarat că "i-a fost frică că el o va închide".

Ea a fost arestată de serviciile de securitate turce în ianuarie 2016 la Ankara şi apoi extrădată în Germania.

Femeia nu a fost însă plasată în detenţie decât în iunie 2018, după ce a fost arestată în timp ce încerca să ajungă împreună cu fiica ei în vârstă de doi ani în teritoriile încă controlate de SI în Siria.

În timpul acestei tentative, ea i-a povestit şoferului despre viaţa ei în Irak. Acesta din urmă era de fapt un informator FBI care a condus-o într-o maşină echipată cu microfoane. Procuratura a folosit aceste înregistrări pentru a o acuza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.