Germania a produs mai puţină carne în 2020, în timp ce a crescut cererea pentru produse vegane, dar şniţelele şi cârnaţii încă depăşesc semnificativ alternativele pe bază de plante pe rafturile magazinelor, informează Deutsche Welle, potrivit Agerpres.
Consumul de produse din carne a scăzut anul trecut în timp ce este în creştere piaţa produselor care înlocuiesc carnea. Conform datelor Oficiului federal de statistică (Destatis), valoarea totală a cărnii produse în Germania a scăzut în 2020, dar a crescut producţia de produse alimentare ce pot fi consumate de vegetarieni şi vegani.
Anul trecut, valoarea totală a cărnii produse în Germania s-a situat la 38,60 miliarde de euro, un declin de 4% faţă de 40,10 miliarde de euro în 2019, când a fost cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, arată datele Destatis.
Companiile au produs cu aproape 39% mai multe produse care înlocuiesc carnea în 2020 decât în anul precedent.
Producţia a urcat de la aproape 60.400 tone la 83.700 tone, echivalentul a aproape 12.000 elefanţi adulţi din Africa.
Valoarea produselor care înlocuiesc carnea a crescut de la 272,8 milioane de euro în 2019, la 374,9 milioane de euro în 2020, sau un avans anual de 37%.
Destatis publică datele privind industria produselor care înlocuiesc carnea doar din 2019, şi este pentru prima dată când este posibilă o comparare între doi ani.
Statisticienii cred că scăderea producţiei de carne din 2020 ar putea avea legătură cu pandemia de coronavirus. Unele fabrici de procesare a cărnii au fost forţate să se închidă temporar din cauza nerespectării reglementărilor sanitare şi a numeroaselor cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor, în special la unitatea de procesare a cărnii Tonnies din landul Renania de Nord-Westfalia. Aceste focare au adus în discuţie condiţiile de viaţă şi de lucru pentru lucrătorii din industria germană de procesare a cărnii, adesea recrutaţi din ţările est-europene, inclusiv din România, şi angajaţi prin intermediul unor firme subcontractoare.
Tendinţa de scădere a consumului de carne în Germania durează de mult timp. În 1987, într-o gospodărie se consumau în medie 6,7 kilograme de carne pe lună, fără a include cârnaţii, carnea procesată sau conservată prin sărare. Până în 2020, cantitatea s-a redus cu aproximativ o treime, la 2,3 kilograme.
Germanii încep să renunțe la consumul de carne - La ce alternativă apelează
Articole Similare

65
Caz șocant: Una dintre cele mai dure pedepse date unei femei după ce și-a otravit socrii cu ciuperci letale
65

756
Experții spulberă șansele lui Trump de a câștiga Premiul Nobel pentru Pace: 'El reprezintă o ruptură!'
756

11
Blocajul guvernamenta de la Washington nu va afecta ratingul SUA (Fitch)
11

32
Canadienii care călătoresc în SUA cu paşapoarte cu genul "X" că ar putea întâmpina probleme: Vă puteţi confrunta cu restricţii de intrare
32

100
Podgoriile din Portugalia sunt recoltate noaptea - Beneficii atât pentru muncitori cât și pentru recoltă
100

37
Falsuri la o expoziție Salvador Dali - Poliția italiană a confiscat 21 de tablouri
37

43
Mamele cu doi sau trei copii o să fie scutite de impozitul pe venit: se întâmplă în Ungaria
43

68
Coreea de Sud şi-a recunoscut pentru prima dată responsabilitatea în cazul adopţiilor abuzive
68

4.193
VIDEO Durov a făcut noi dezvăluiri despre cenzurarea lui Călin Georgescu și anularea alegerilor din România
4.193

2.982
VIDEO Revolta din Maroc se extinde: morți și răniți printre protestatari și forțele de ordine / Oamenii au devastat sediul Jandarmeriei; se cere demisia premierului
2.982

113
Nici așa nu e bine - Revoluția solară din agricultură lasă Pakistanul fără apă
113

1.239
Angajații Pentagonului, supuși la testul poligraf. Se impun măsuri dure pentru a combate scurgerea de informații
1.239

8.729
VIDEO O nouă stângăcie din partea lui Nicușor Dan, de față cu Emmanuel Macron la Copenhaga, totul după gafa cu Armata
8.729
Comentează