Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gerul pune stăpânire pe România: Ultima prognoză emisă de ANM

Facebook
viscol zapada

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenționare cod galben de viscol, marți, pentru sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei. În aproape toată țara este în vigoare o informare privind gerul care cuprinde România.

Potrivit ANM, codul galben afectează sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei. Aici vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...70 km/h și vor fi perioade în care acesta va fi asociat cu ninsori slabe.

Pe litoral vântul va continua să prezinte unele intensificări și în noaptea de marți spre miercuri.

Avertizarea este valabilă până la ora 23.

De asemenea, ANM transmite marți și o informare meteorologică de ger valabilă în toată țara.

Astfel, vremea va fi rece în toată țara, geroasă în noaptea de marți spre miercuri îndeosebi în nord, centru și est (minime termice de până la -21...-20 de grade în estul Transilvaniei), iar în noaptea de miercuri spre joi mai ales în est și centru (minime termice de până la -16...-15 grade în estul Transilvaniei).

Informarea meteorologică de ger este valabilă până joi, la ora 10.00.

 

Vremea în București

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în următoarele 48 de ore, la București vor fi ninsori ușoare, vânt și frig.

În intervalul marți, ora 10.00-miercuri, ora 8.00, vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă va fi de -3...-2 grade, iar cea minimă de -7...-6 grade.

Vor fi înnorări mai ales în prima parte a zilei când, trecător va ninge slab, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla în general moderat (temporar cu rafale de 40...45 km/h), amplificând senzația de frig, avertizează specialiștii.

Începând de miercuri, la ora 8.00, până joi, la ora 10.00, vremea va fi rece în special dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2...3 grade, iar cea minimă de -8...-5 grade, precizează ANM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.