Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest EMOȚIONANT la șase ani de la Colectiv: lanț uman și marș în memoria victimelor în Capitală

Inquam Photos/ Octav Ganea
colectiv mars 30.10.2018

O manifestare pentru comemorarea victimelor Colectiv va avea loc sâmbătă după-amiaza în Capitală. Aceasta va începe în fața Curții de Apel București și va continua cu un marș până la Clubul Colectiv, informează Mediafax. 65 de tineri şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Colectiv în urmă cu șase ani. Procesul încă nu e finalizat.

Potrivit Brigăzii Rutiere, organizatorii au anunțat că între orele 17.30 și 19.00 participanții vor forma un lanț uman din 4 în 4 metri, pe trotuarul din fața Curții de Apel București, iar între orele 19.30 - 20.30 aceștia vor merge în marș pe traseul trotuarul din fața Curții de Apel București – Splaiul Independenței – traversarea intersecției Str.Halelor/Splaiul Independenței – trotuarul aferent parcului Unirii – intersecția Bd. I.C.Brătianu/Bd. Unirii – traversare pe Bd. Unirii (zona Fântâni) – Pod Șerban Vodă – trotuarul de pe Splaiul Unirii – până în dreptul sediului Camerei de Comerț – trotuarul de pe Str. Bucur – punct final Clubul Colectiv.

De asemenea, între orele 20.30 și 22.30 va avea loc o adunare publică la Clubul Colectiv. Brigada Rutieră solicită șoferilor să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă între mașini, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri. Pietonilor sunt sfătuiți să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului, după ce s-au asigurat temeinic.

”Pe 30 octombrie 2015 pierdeam copii şi părinţi, fraţi şi surori, prieteni şi iubiţi, ne indignam de arbitrariul pierderii lor şi ne revoltam împotriva responsabililor fără responsabilitate. Constant, de 6 ani aceiaşi oameni ne repetă că ”avem de toate” în timp ce, la fel de fără apărare ca atunci, uitaţi aşezaţi pe paleţi şi abia acoperiţi cu cearşafuri albe, suntem prinşi în deriva unui sistem de sănătate fără griji şi fără vinovaţi şi a unei justiţii a amânării şi omisiunilor. Şi anul acesta, ca în fiecare din ultimii 6, ieşim în stradă să cerem dreptate pentru Colectiv şi pentru noi”, afirmă organizatorii evenimentuui, printre care se regăsesc Corupţia ucide şi Asociatia Colectiv GTG 3010 .

65 de tineri şi-au pierdut viaţa în incendiul izbucnit în seara zilei de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv, unde formaţia Goodbye to Gravity susţinea un concert.

În urmă cu 10 zile, Alexandra Furnea, supravieţuitoare a incendiului, constata, la şase ani de la dezastrul în care zeci de oameni au murit, că „în 2021, în România, suntem tot în 2015”. Ea făcea trimitere, într-o postare publică, la procesul „Colectiv”, despre care susţine că „s-a transformat într-un simulacru de justiţie al cărui scop este acela de a trage, în fel şi chip, de timp pentru a amâna pronunţarea unei sentinţe, spre a menaja sensibilităţi politice şi de stat”, dar şi la victimele incendiilor produse în spitale, în ultimele luni, pacienţi despre care scrie că au ars „ca nişte torţe însufleţite ce aruncă lumini crude, sfredelitoare, asupra corupţiei şi a delăsării în care ne complăcem”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.