Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest emoționant: nedoriți de eurofobi, refugiaţii produc măşti pentru pensionari în Germania

EUobserver
imigranti europa

Refugiaţi din oraşul Jueterbog, estul Germaniei, cos măşti pentru pensionarii dintr-un cămin de bătrâni unde există o lipsă a acestor măşti de protecţie pentru persoanele în vârstă mai predispuse riscului de infecţie cu coronavirus, relatează Reuters miercuri, potrivit Agerpres.

  • Refugiatul iranian Babak Barz, care a condus un atelier de croitorie timp de şase ani în Teheran, a declarat că vrea să-şi folosească experienţa pentru a fi de folos. "M-am gândit, am experienţă cu acest gen de muncă, aşa că pot ajuta şi eu", a mai spus Barz. În ultimele 10 zile, echipa sa a cusut 735 de măşti de protecţie din pânză.
  • Refugiaţii au trimis măştile la un cămin de bătrâni şi apoi, pentru că Barz a finalizat un stagiu de şase săptămâni la o primărie din Luckenwalde, au oferit o cutie de măşti albastre primarului acestui oraş.
  • "Este cu adevărat un cadou excelent în timpul crizei şi al perioadei de incertitudine pentru oameni. Am văzut oamenii făcând lucruri impresionante, multe exemple care emoţionează, şi acesta este unul dintre ele", a declarat primarul Elisabeth Herzog von der Heide.
  • Germania are peste 100.000 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus şi 1.861 de persoane au murit din cauza COVID-19. Persoanele în vârstă sunt considerate mai expuse riscului.

Vezi si: Consilier al premierului Ludovic Orban: Urmează o criză alimentară și România nu este pregătită .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.