DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Gest extrem în dosarul retrocedărilor

anrp

Nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, suspectat in dosarul despagubirilor de la ANRP in care e arestata fosta sefa DIICOT Alina Bica, a renuntat la dreptul de proprietate al unui teren evaluat la peste 200 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat ANRP, printr-o notificare trimisă Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor în data de 04.12.2014, domnul Vasile Geambazi a anunţat că renunţă la drepturile care fac obiectul unui dosar de despăgubire.

"În dosarul respectiv, Vasile Geambazi dobândise dreptul de proprietate asupra unui teren de 14,7 ha din oraşul Voluntari în urma unui contract de cesiune.  Persoanele care au revendicat iniţial suprafaţa respectivă îşi înstrăinaseră drepturile încă din anul 2003.

În anul 2011, S.C. Romcontrol S.A. a întocmit în acest dosar un raport de evaluare şi a stabilit valoarea terenului la suma de 205.352.000 de lei.

În anul 2012, domnul Geambazi a dat în judecată Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (C.C.S.D.), solicitând emiterea titlului de despăgubire. La data de 06.11.2014, Curtea de Apel Bucureşti a obligat Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor (succesoarea Comisiei Centrale) să emită titlul de despăgubire în condiţiile Legii nr. 165/2013, ceea ce ar fi presupus ca valoarea imobilului să fie stabilită prin aplicarea grilei notarilor publici şi să se acorde, prin compensare în puncte, doar contravaloarea sumei plătite fostului proprietar şi 15% din diferenţa până la valoarea imobilului.

Reamintim faptul că domnul Vasile Geambazi a fost titularul unui alt dosar de despăgubire înregistrat la A.N.R.P., aferent unui teren de 21,7 ha, situat, de asemenea, în oraşul Voluntari, pentru care acesta a dobândit dreptul la proprietate printr-un contract de cesiune încheiat în anul 2009. În legătură cu acest dosar, în anul 2012, instanţa a hotărât ca statul român, prin Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, să emită titlu de despăgubire potrivit raportului de evaluare întocmit de S.C. Business Evaluator, respectiv 297.630.000 lei. În acest prim dosar, Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor a emis, în data de 27.06.2013 un titlu de despăgubire, iar Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a emis, în data de 20.06.2014, un titlu de plată pentru prima din cele cinci tranşe aferente titlului de despăgubire", se arata in comunicatul ANRP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.