Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest incredibil făcut de un europarlamentar polonez / VIDEO

Un eurodeputat polonez de extremă dreapta, Janusz Korwin-Mikke, a efectuat salutul nazist în sediul Parlamentului European, la Strasbourg, pentru a-şi exprima dezacordul faţă de introducerea unui bilet de tren unic în Europa, relatează postul Radio Polonia în pagina electronică.

Ministrul polonez de Externe Grzegorz Schetyna a prezentat joi scuze Europei, Parlamentului European şi alegătorilor lui Janusz Korwin-Mikke pentru comentariile acestuia, potrivit postului polonez.

"Ein reich, ein volk, ein ticket", a scandat Janusz Korwin-Mikke marţi în Parlamentul Janusz Korwin-Mikke, potrivit site-ului ziarului francez L"express. El îşi exprima astfel opoziţia faţă de crearea unui bilet unic de călătorie pe teritoriul tuturor statelor membre al Uniunii Europene (UE).

Sloganul face o trimitere clară la sloganul Germaniei naziste "Ein reich, ein volk, ein Fürher" (un popor, un stat, un şef), notează ziarul.

După ce a pronunţat aceste cuvinte, Janusz Korwin-Mikke a efectuat salutul nazist, provocând proteste în plen.

"Mereu diversitate, mereu se spune că Parlamentul apără diversitatea. Dar de fiecare dată când votăm este pentru unificare. Noi nu suntem pentru diversitate, ci pentru unificare. De această dată este ”ein reich, ein volk, ein ticket”. Mulţumesc mult", a declarat el marţi, pe 7 iulie, într-o alocuţiune de 20 de secunde.

Deputatul european polonez, în vârstă de 72 de ani, care pare să acuze în mod implicit UE că se comportă ca regimul hitlerist, este liderul istoric al Congresului Noii Drepte, cunoscut pentru luările sale de poziţie extreme.

De exemplu, Korwin-Mikke se opune dreptului de vot al femeilor, pe care le consideră "intermediare între copii şi bărbaţi". Tot el i-a îndemnat pe evrei să se întoarcă în ghetourile poloneze, scrie ziarul francez La Dépeche, scrie mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.