Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest șocant la Praga - Un bărbat şi-a dat foc la 50 de ani după gestul de protest al studentului Jan Palach

cehia harta

Un bărbat şi-a dat foc vineri după-amiaza în piaţa Sf. Vaclav din Praga, locul unde în urmă cu 50 de ani studentul Jan Palach s-a autoincendiat pentru a protesta împotriva invaziei sovietice, au anunţat poliţia şi serviciile de salvare citate de AFP, potrivit Agerpres.

"Potrivit primelor informaţii, în jurul orei 15.00 (14.00 GMT) bărbatul s-a stropit cu un material inflamabil şi şi-a dat foc", a transmis poliţia pe Twitter. Flăcările au fost stinse de trecători, a mai menţionat poliţia.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani, care a suferit arsuri pe circa 30% din suprafaţa corpului, în special la cap şi mâini, se află în prezent în comă indusă la un spital din Praga. Identitatea şi motivele gestului său nu au fost deocamdată precizate.

La 16 ianuarie, Republica Cehă a marcat 50 de ani de la autoincendierea studentului la filozofie Jan Palach, în vârstă de 20 de ani, în semn de protest împotriva invaziei sovietice care înăbuşise, în august 1968, mişcarea reformatoare "Primăvara de la Praga". Jan Palach a murit la spital trei zile mai târziu, iar la funeraliile care au fost organizate la 25 ianuarie 1969 au venit mii de cetăţeni de toate vârstele, marşul funerar transformându-se într-o manifestaţie publică împotriva forţelor Pactului de la Varşovia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.