Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest revoltator care a socat Marea Britanie. Ce au patit autorii lui

Sase angajaţi ai bancii britanice HSBC au filmat cu o cameră video o execuţie jihadistă simulată, similară celor filmate de gruparea Statul Islamic, a informat marţi purtătorul de cuvânt al băncii citat de AFP. Acestia au fost concediati pentru gestul revoltator facut.

Videoclipul, care îi arată pe angajaţii băncii cu cagule pe cap şi fluturând un cuţit deasupra unui bărbat într-o salopetă portocalie îngenunchiat, a fost postat online de autori. Pe bandă poate fi auzit unul dintre ei strigând 'Allahou akbar' ('Allah este mare').

"Am luat decizia de a concedia persoanele implicate", a declarat purtătorul de cuvânt al HSBC. "Este un videoclip abject iar HSBC vrea să-şi prezinte scuze faţă de toţi cei care ar putea fi ofensaţi", a subliniat el.

Cei vinovaţi au realizat videoclipul în cadrul unei întâlniri sportive între colegi la centrul de carting din Birmingham şi l-au postat pe Instagram, potrivit cotidianului britanic The Sun, care a publicat videoclipul pe site-ul ziarului.

Statul islamic (IS) care controlează ample teritorii din Irak şi Siria, a executat peste 3.000 de persoane în Siria de la proclamarea în urmă cu un an a califatului islamic.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.