Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest SCANDALOS al unui preot: Dată afară din cimitir pentru că era baptistă

cimitir

Situaţie scandaloasă într-o localitate din Oltenia, unde un preot a refuzat înmormânarea unei femei în cimitirul din localitate pentru că aceasta ar fi fost baptistă. La fel ca în perioade de tristă amintire din urmă cu zeci de ani, familia şi-a luat mortul şi l-au îngropat pe un alt teren, în afara cimitirului.

O femeie din comuna Tălpaş, judeţul Dolj, a murit pe data de 19 ianuarie 2016, iar rudele au înmormântat-o pe 22, pe un câmp. "Păi n-au vrut (să o primească în cimitirul comunal - n.r.), ea a avut cavouri, că e şi a bătrână şi al bătrân mort acolo", spune fiul decedatei, potrivit Digi24. "Popa nu a lăsat să îl îngroape la ortodocşi. Ştiţi de ce? Nu a vrut din cauză că s-a trecut la religia baptistă!", explică un sătean.

Jurnaliştii Digi24 n-au reuşit să obţină şi punctul de vedere al preotului. Acestaa cerut o pompă de apă, în schimbul declaraţiilor "Dumneavoastră ne faceţi o donaţie, ca să puteţi să faceţi un reportaj foarte bun, cu care să avem rating şi să strângeţi bani. Altfel nu. Pentru că ştiţi cum e în ziua de azi, totul se plăteşte. (Noi voiam să vă întrebăm de ce nu aţi acceptat să fie îngropată în cimitirul ortodox?). Nu discutăm nimic. Dacă vreţi reportajul, v-am spus dorinţa", spune preotul Nicolaie Boiangiu, potrivit sursei citate.

Viorel Cruceru, presedinte al Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste Oltenia, afirmă că autorităţile locale trebuie să asigure un sector în cadrul cimitirului confesional pentru cei de altă confesiune. "Vom demara o acţiune, dacă este cazul, chiar în judecată", precizează acesta, pentru Digi24.

Contactat de Antena 3, primarul comunei a declarat că reprezentanţii cultului baptist ar fi trebuit să-şi construiască un cimitir în localitate, nu să ceară autorizaţie pentru biserică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.