Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gestul fair-play al fotbalistului Vincenzo Grifo, salutat de presa germană

wikipedia.org
spray fotbal arbitri
Vincenzo Grifo, fotbalistul lui Freiburg, a fost felicitat luni de presa germană după ce i-a mărturisit arbitrului că nu a fost atins de adversar, în meciul de duminică din Bundesliga, la o fază la care a căzut în careu, transmite AFP.

Freiburg, aflată pe locul 3 în clasament, era condusă cu 2-0 acasă de Eintracht Frankfurt când mijlocaşul italian (şase selecţii pentru Azzurri) a căzut în careu, aparent faultat de fundaşul Timothy Chandler.

Arbitrul a venit să-l întrebe în legătură cu desfăşurarea fazei, iar Grifo a recunoscut spontan că a plonjat, fiind imediat felicitat de adversari.

"Un penalty ne-ar fi ajutat mult, dar vrem să câştigăm în mod cinstit", a declarat el după meci.

Nimeni nu l-a întrebat însă dacă el a recunoscut pentru a evita cartonaşul galben, cu care ar fi fost probabil sancţionat dacă înregistrările video ar fi arătat că a plonjat.

Echipa sa a pierdut în cele din urmă cu 2-0 şi rămâne la 6 puncte de liderul Bayern Munchen.

În opinia ziarului Bild, acesta este "deocamdată, gestul fair-play al sezonului".

"O acţiune fantastică", scrie site-ul Sportbuzzer, care îl citează pe antrenorul lui Eintracht, Oliver Glasner: "Grifo a arătat care sunt valorile lui FC Freiburg: un fotbal sincer, fair-play şi spirit sportiv".

"Freiburg ar fi avut mare nevoie de acest gol ca să încerce să revină în faţa lui Frankfurt, însă Vincenzo Grifo a rămas fair-play", a notat la rândul său Sky Sport.

Publicul german este foarte aspru cu jucătorii care au plonjat în careu. Timo Werner, internaţionalul aflat acum la Chelsea, rămâne cu o amintire foarte neplăcută: a fost huiduit luni de zile pe toate stadioanele din Bundesliga când juca la Leipzig, după ce a obţinut în acest fel un penalty (când nu exista VAR) într-un meci cu Schalke din sezonul 2016-2017, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.