Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghana speră că va putea conta pe Hudson-Odoi la Cupa Mondială

Sky Sports
Callum Hudson-Odoi
Hudson-Odoi are trei meciuri jucate la prima reprezentativă a Angliei, numărul maxim de partide cerut de FIFA pentru schimbarea echipei naţionale. El a fost convocat ultima oară în noiembrie 2019, îndeplinind regula de a nu juca timp de trei ani pentru reprezentativa Albionului.

Pe de altă parte, tentativa de a convinge şi un alt jucător născut în Anglia, dar cu origini africane, Eddie Nketiah, de la Arsenal, a eşuat, conform unor surse din cadrul federaţiei ghaneze.

Ghana a recuperat deja doi jucători, fostul internaţional englez de tineret Tariq Lamptey şi fostul internaţional spaniol Inaki Williams în vederea participării la Mondial, ambii debutând în tricoul naţionalei africane cu prilejul unor meciuri amicale în septembrie.

Ghana a început să apeleze la jucători din diaspora pentru a-i convinge să întărească naţionala la Cupa Mondială, unde va juca în Grupa H, împotriva Portugaliei, Coreei de Sud şi Uruguayului.

Hudson-Odoi, 21 ani, cedat de Chelsea la Bayer Leverkusen, ar reprezenta o lovitură majoră pentru Black Stars, dacă l-ar incorpora pentru Cupa Mondială. În 2019, el a jucat în meciuri cu Cehia, Muntenegru şi Kosovo, din preliminariile EURO 2020.

Jucătorii care au evoluat la prima reprezentativă îşi pot schimba naţionalitatea dacă nu au mai mult de trei meciuri disputate şi dacă aveau sub 21 de ani la ultimul joc internaţional.

Deşi Hudson-Odoi nu a dat un răspuns clar, el poate fi inclus în lotul ghanez, fiind în discuţii cu această federaţie.

Nketiah, 23 ani, care a jucat în toate meciurile pentru Arsenal din acest sezon, a evoluat pentru naţionala de tineret a Angliei şi este eligibil pentru Ghana, dar nu a dat încă un răspuns concret.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.