Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghana va primi prima livrare mondială de vaccinuri gratuite, finanţate prin programul COVAX

AstraZeneca
coronavirus vaccin

Ghana urmează să primească miercuri prima livrare din lume a unor vaccinuri finanţate prin dispozitivul COVAX, creat de ONU şi care vizează furnizarea către ţările cu venituri mici a primelor doze de vaccinuri anti-COVID-19, au anunţat UNICEF şi OMS, potrivit AGERPRES.

"Ghana urmează să primească 600.000 de doze de vaccin AstraZeneca-Oxford de la producătorul Serum Institute of India din Pune, India. Aceste vaccinuri au fost expediate de către UNICEF din Mumbai la Accra şi fac parte din primul val de vaccinuri anti-COVID-19 care vor fi expediate spre mai multe ţări cu venituri mici şi medii", se afirmă într-un comunicat comun al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi UNICEF.

"Această livrare marchează începutul a ceea ce se aşteaptă să fie cea mai mare furnizare şi distribuţie de vaccinuri din istorie", se menţionează în comunicat.

"Dispozitivul COVAX intenţionează să livreze aproape două miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în acest an. Este un efort global fără precedent pentru a asigura accesul la vaccinuri pentru toţi cetăţenii", se adaugă în comunicat.

Citește și: Scandal între Diana Șoșoacă și Grigore Cartianu, în direct la TV: Șoșoacă a plecat din emisiune/VIDEO

Ghana, o ţară anglofonă din Africa de Vest, a înregistrat 80.759 de infectări cu virusul SARS-CoV-2 şi 582 de decese asociate COVID-19, însă aceste cifre sunt subevaluate, în condiţiile în care numărul de teste efectuate rămâne destul de mic.

Primele persoane din Ghana care vor beneficia de vaccinul anti-COVID-19 sunt angajaţii care lucrează în prima linie a luptei împotriva coronavirusului.

Sistemul COVAX are ca obiectiv furnizarea în acest an a unor vaccinuri anti-COVID-19 pentru 20% din populaţia totală din aproape 200 de ţări şi teritorii participante şi se bazează pe un mecanism de finanţare ce permite unui grup de 92 de state cu venituri mici şi mijlocii să obţină acces la astfel de doze.

Mecanismul a fost implementat pentru a se evita situaţia în care ţările bogate ar acapara toate dozele de vaccinuri, care sunt în continuare fabricate în cantităţi prea reduse pentru a satisface cererea mondială.

Finanţat de OMS, Alianţa pentru vaccinuri (GAVI) şi Coaliţia pentru inovaţii în privinţa pregătirilor pentru epidemii (CEPI), dispozitivul COVAX a încheiat acorduri cu producători de vaccinuri pentru 2 miliarde de doze în 2021, cu posibilitatea achiziţionării unei tranşe suplimentare de 1 miliard de doze.

Contractele includ 1,1 miliarde de doze fabricate de Serum Institute of India (SII), care produce vaccinurile dezvoltate de AstraZeneca şi Novavax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.