Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul ia amploare după interviul dat de Gheorghe Dincă - Avocatul 'monstrului', intermediarul discuției, riscă să se aleagă cu dosar penal

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
Gheorghe Dinca

Interviul dat de Gheorghe Dincă, "monstrul din Caracal", a declanșat un adevărat scandal la Penitenciarul Craiova, acolo unde bărbatul este încarcerat.

Deși inițial, în spațiul public au apărut informații despre faptul că presupusul asasin ar fi vorbit de la un telefon fix, amplasat în peretele din celulă, la care se folosesc cartele, ulterior, reprezentanții penitenciarului au venit cu lămuriri.

"Având în vedere aspectele apărute în mass-media cu privire la legătura telefonică dintre o persoană privată de libertate și un jurnalist, conducerea Penitenciarului Craiova aduce la cunoștința opiniei publice faptul că respectiva conversație s-a realizat prin intermediul avocatului, fiind invocat dreptul la convorbiri telefonice, dar și confidențialitatea interacțiunii cu apărătorul.

În ceea ce privește aspectele prezentate, la nivelul instituției se desfășoară o cercetare administrativă pentru a se stabili dacă au existat încălcări ale cadrului legal în acest caz", au anunțat cei de la Penitenciarul Craiova.

Numai că acest lucru înseamnă că apărătorul lui Gheorghe Dincă ar putea da cu subsemnatul în fața anchetatorilor, iar, avându-se în vederea calitatea sa, dosarul să ajungă de la Parchetul Judecătoriei la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.. De altfel, IPJ Dolj a anunțat un dosar penal in rem în acest caz, iar mai multe audieri vor avea loc zilele următoare.

Între timp, la penitenciarul din capitala Olteniei este scandal mare. Reprezentanți de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și d ela Ministerul Justiției au mers de urgență la Craiova pentru a stabili cum de Gheorghe Dincă a putut da un interviu fără aprobare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.