Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Falcă, argumente pentru „creştinismul” alianţei PNL-PDL

Falca

Unii consideră alăturarea termenilor „creştin” şi „liberal” nepotrivită. Alţii nu văd cu ochi buni pomenirea creştinismului într-o formaţiune politică dintr-un stat laic. Gheorghe Falcă, unul dintre negociatorii PDL în relaţia cu PNL, oferă o explicaţie cu privire la numele alianţei.

„Important este că, din cercetarea sociologică şi din decizia politică, valorile creştine şi valorile liberale sunt cele mai importante pentru oamenii politici din centru-dreapta. Dacă unii nu trăiesc în valorile creştine, cum sunt socialiştii Ponta şi ceilalţi, da, sunt deranjaţi. Dar Europa este o Europă creştină. Partidul Popular European se bazează exact pe valorile creştine”, a declarat Gheorghe Falcă, pentru stiripesurse.ro.

Conform liderilor celor două partide, o analiză sociologică a fost realizată special cu privire la denumirea aliaţei. Din şase variante propuse, Alianţa Creştin Liberală a fost cea preferată de cei mai mulţi cetăţeni chestionați.

Gheorghe Falcă are deja experienţă cu o denumire asemănătoare. La alegerile locale din 2012, PDL Arad s-a prezentat în faţa alegătorilor alături de PER, sub denumirea „Mişcarea Creştin-Liberală”. „Nu contează a cui este ideea denumirii Alianţei Creştin-Liberale, contează proiectul”, a mai declarat Falcă, întrebat fiind de asemănarea dintre cele două denumiri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.