Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Falcă: Avem nevoie urgent de o strategie națională privind viitoarea reformă a UE. Nu pot fi de acord cu o Uniunea Europeană cu mai multe viteze!

captură TV
Gheorghe Falcă

„Resping categoria ideea lansată public potrivit căreia statele membre să fie împărțite în patru categorii. În vederea extinderii Uniunii Europene din următorii ani, Franța și Germania au propus o reformă instituțională care, dacă ar fi agreată, ar crea patru categorii de state membre.

Deși vorbim la această oră de o idee prezentată public, sunt sigur că aceasta va fi pusă în discuție în viitorul apropiat. Este adevărat că Uniunea Europeană are nevoie de reformă, iar abuzul comis de Austria împotriva României în cazul Schengen ne arată clar acest lucru!

Pe scurt, Franța și Germania ar propune patru paliere de integrare europeană: cercul interior (zona euro, Schengen), restul statelor membre, membri asociați și Comunitatea politică europeană - un concept vag și, după mine, fără greutate instituțională.

Cred că, de la prima lectură, se vede deja foarte clar că o asemenea propunere este inacceptabilă pentru România.

Sper ca această idee lansată în spațiul public european să atragă atenția tuturor celor interesați de viitorul României în Uniunea Europeană și toți demnitarii, politicienii și reprezentanții României în diferite foruri să își aducă contribuția pentru ca România să nu aibă de suferit.

Avem nevoie urgent de o strategie națională privind viitoarea reformă a UE, pentru că ea va avea loc, iar România nu trebuie să fie nedreptățită, să fie lăsată în urmă”, a transmis de la Bruxelles europarlamanetarul Gheorghe Falcă (PNL/PPE).

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.