Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Falcă e în mijlocul unui scandal uriaș

Falca

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a anuntat ca proiectul de reamenajare a Parcului Eminescu, privind construirea unui tunel rutier si a unei parcari subterane, va fi retras in urma protestelor unor organizatii, afirmand insa ca nu renunta la idee si ar putea organiza un referendum local.

Primarul Gheorghe Falca a organizat, vineri, la Palatul Administrativ, o prezentare publica privind viziunea municipalitatii de a reamenaja Parcul Eminescu, aflat chiar in spatele sediului primariei, dupa ce ideea a declansat protestele unor organizatii.

La prezentare au fost prezenti consilieri locali, reprezentanti ai administratiei, arhitecti, ziaristi, dar si membri ai comunitatii care se opune vehement proiectului de modificare a parcului.

Celor care nu fusesera invitati, dar au fost prezenti in sala, primarul le-a transmis ca au doua optiuni: sa plece sau "sa respecte regulile" unor discutii decente. Nimeni nu a parasit sala, dar nici nu s-au semnalat incidente pe parcursul celor doua ore in care Falca si reprezentantii primariei au prezentat proiectul.

In expunerea sa, primarul a legat proiectul de reamenajare a parcului de Cetatea Aradului, care in momentul valorificarii din punct de vedere turistic va atrage un trafic si mai mare decat cel actual in zona centrala, care va duce la blocaje. In acelasi timp, edilul a spus ca nu vor exista suficiente locuri de parcare in apropierea cetatii, in conditiile in care se estimeaza ca vor fi cel putin 2.000-3.000 de vizitatori pe zi.

Astfel, Falca a spus ca reamenajarea parcului ar fi rezolvat problema "sugrumarii" traficului in spatele Palatului Administrativ, prin crearea unei legaturi rutiere subterane spre cel mai mare cartier din oras - Micalaca -, dar si a unei parcari cu sute de locuri.

El a adaugat ca nu renunta la idee, iar un referendum local pe acest subiect ar putea avea loc in 2017.

Campania de informare ar urma sa dureze o jumatate de an si va fi legata de proiectul "Arad - Capitala Culturala Europeana".

Aproximativ 200 de persoane au participat, sambata, la un protest organizat in Parcul Eminescu, participantii temandu-se ca parcul va fi desfiintat.

Cei prezenti la mitingul de protest au raspuns unei invitatii lansate pe retelele de socializare, dupa ce Primaria Arad anuntase ca va comanda un studiu de fezabilitate pentru ca specialistii sa gaseasca solutii pentru reamenajarea parcului, una dintre variantele propuse fiind construirea sub parc a unui tunel rutier cu parcare, iar la suprafata zona sa fie pietonala pentru a lega Palatul Administrativ de faleza Muresului si Strandul Neptun.

Imediat dupa anuntarea intentiilor, diverse organizatii locale au protestat public, sustinand ca parcul va fi distrus, iar arborii seculari vor fi taiati, lucru negat de catre responsabilii locali.

Totusi, organizatiile au initiat o petitie online, care a strans peste 2.500 de semnaturi, militandu-se pentru pastrarea parcului in forma actuala.

La randul lor, responsabilii Primariei Arad spuneau ca nu au in vedere desfiintarea parcului, fiind in proceduri o licitatie pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind reamenajarea zonei, pentru care s-a alocat din bugetul local suma de 161.000 de lei. Dupa studiul respectiv urmau sa se stabileasca solutiile de reamenajare a zonei, iar construirea unui pasaj rutier cu parcare era doar una dintre variantele propuse de municipalitate, insa licitatia va fi acum anulata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.