Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Falcă: Institutul Cultural Român trebuie complet reformat!

Facebook
Gheorghe Falcă

Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL/PPE) trage un semnal de alarmă privind situația Institutului Cultural Român, considerând că ICR poate fi „un <> pentru a distruge o instituție utilă prin politizare”.

„ICR ar putea fi cel mai tragic exemplu de instituție distrusă prin politizare, o instituție unde se poate vedea foarte clar cum banii se duc pur și simplu pe apa sâmbetei… E drept, au fost mai multe luări de poziție și știri despre personaje care știrbesc imaginea acestei instituții și din păcate a României în ansamblul ei.

Dar, totuși, până când?

Cred că de aici și în acești termeni trebuie pornită discuția, urgentă și sinceră, despre reformarea ICR, căzut acum pradă incompetenței și cunoscut plătitorilor de taxe doar prin știrile mondene, și scandaloase, despre personaje ajunse nu știu cum pe acele funcții, care plătesc din banii noștri chirii nesimțite, prin Londra sau aiurea, în condițiile în care au asigurată cazarea, sau care încasează salariul fără să fi făcut nimic, așa cum presa a relatat recent.

Cultura, în toate formele sale, reprezintă cel mai bun ambasador al României și al românilor și pentru că avem ce oferii lumii!”, a transmis Gheorghe Falcă.

Eurodeputatul susține că „avem nevoie, în primul rând, să scăpăm instituția de toți leneșii și incompetenții cu care a fost invadată. Și mai avem nevoie, desigur, de o strategie pentru diplomația culturală a României”.

Din perspectiva experienței de la Bruxelles, Falcă a punctat: „Am văzut în ultimii ani de nenumărate ori la Bruxelles - și este doar un exemplu - tineri români de prin instituțiile europene, adevărați profesioniști.

Modul în care ei vibrează de fiecare dată când ceva bun și românesc se întâmplă, fie că este vorba de un concert, o degustare de vinuri sau o expoziție de icoane, modul în care își invită colegii și prietenii de prin alte țări să participe, mândria din ochii lor, setea de a le arăta România pe care o iubesc, chiar dacă de departe. Cer, așadar, în mod ferm o reformare imediată a ICR și reintegrarea sa în eforturile de diplomație culturală ale României”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.