Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Falcă: Lupta împotriva consumului de droguri începe de la distribuitori și vânzători

Facebook
Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă: Lupta împotriva consumului de droguri începe de la distribuitori și vânzători

”Moartea recentă a doi tineri nevinovați, cauzată de un alt tânăr, aflat sub influența drogurilor, a readus în discuție nivelul ridicat al consumului de stupefiante din țara noastră.

Pe scurt și în mod direct, din țară de tranzit, ani de zile, am devenit și o țară de consum, iar cei mai expuși acestui flagel sunt tinerii.

Nu are rost să ne amăgim, nu are rost să ne prefacem. Pentru cei care și le doresc cu adevărat, drogurile au devenit tot mai ușor de procurat în România, din baruri sau cluburi de noapte, până în școli!

Fenomenul nu este nou, el se manifestă deja de ceva vreme, dar focusul general pare să se îndrepte mereu asupra consumatorilor, cu siguranță și pentru faptul că, așa cum a fost cazul tragediei recente, aceștia ajung de multe ori să comită fapte ireparabile!

În mod evident, partea lor de responsabilitate le aparține în totalitate! Nu există variantă, la această oră, la acest nivel de acces la informații, să consumi droguri și să nu știi la ce efecte să te aștepți!

În acest moment și după experiența de zeci de ani a altor țări democratice, este la fel de clar și faptul că ne va imposibil - trebuie să fim realiști - să eradicăm consumul de droguri.

Avem însă datoria de a încerca să salvăm câteva generații de tineri, tot mai expuși accesului facil la stupefiante, de la o distrugere aproape totală! Indiferent cât de grea este lupta, de această datorie, pornind de la părinți, dascăli și până la vameși ori polițiști, nu ne putem lepăda!

Conform datelor ONU, cea mai mare parte a drogurilor ajunse în țara noastră în ultimii ani provin din state Schengen precum Belgia, Olanda, Franța, Italia sau Spania. Sunt țări împreună cu care trebuie să lucrăm mai mult, să colaborăm mai bine, pentru a reduce cantitatea care ajunge în România.

De asemenea, le solicit colegelor și colegilor membri ai Parlamentului României, dar mai ales celor din Guvern, să dezbată în mod prioritar, în această toamnă, înăsprirea până la maximul posibil a pedepselor pentru cei care distribuie și vând droguri, la fel ca și pentru cei care consumă și ajung să provoace tragedii care lasă familii distruse pentru totdeauna.

Trebuie, cred eu, să fim extrem de serioși și de rapizi în aceste demersuri.

Dacă nu suntem, dragi prieteni, vom ajunge ca și prietenii noștri americani, sau mai nou sârbii, în cazul armelor de foc. După fiecare tragedie ne vom minuna cum de a fost posibil și vom discuta cum putea ea fi evitată, apoi vom uita. Până data viitoare.

Cred că știm ce avem de făcut. Este cazul să începem.”, susține europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă pe pagina sa de facebook.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.