Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Falcă: Noi, în Parlamentul European, știam că USR n-are mamă și n-are tată, dar astăzi o demonstrează și în România

Inquam Photos - Octav Ganea
Gheorghe Falcă

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a vorbit despre șansele Guvernului Cîțu de a supraviețui la moțiunea de cenzură de marți, la B1 TV, și a declarat că USR PLUS demonstrează și în România că „n-are mamă și n-are tată”, o aluzie la cum s-au poziționat europarlamentarii formațiunii pe teme ce țin de comunitatea LGBT+.

Întrebat joi seară ce se va întâmpla dacă moțiunea trece și toate părțile implicate rămân ferme pe poziții, liberalul a explicat: „E foarte simplu. Dacă vom avea o desemnare a unui nou premier, până la formarea Guvernului actualul guvern rămâne în funcție fără să aibă posibilitatea să emită ordonanțe de urgență”.

„Este o problemă. Problema a fost că a ieșit USR de la guvernare. Știți, USR n-are mamă, n-are tată și demonstrează astăzi. Noi, în Parlamentul European, știam că ei n-au mamă și n-au tată, ei au doar soț-soție aici. Demonstrează că și în România n-au mamă și n-au tată”, a adăugat Gheorghe Falcă.

El a sugerat că nu este exclus ca PSD să susțină un guvern minoritar.

„Noi înțelegem rolul opoziției și trebuie să recunoaștem, Partidul Social Democrat este în opoziție. N-o să înțeleg rolul celor de la USR, care vor de fapt să îl demită doar pe domnul Cîțu și dintr-odată noi, PNL, o să fim foarte buni poate de marți încolo, din nou o să vrea să facem o coaliție. O să se bată pentru aceste funcții și aceste miliarde pe care le spune domnul Ungureanu (invitat și el în emisiune, n.r.), el fiind în opoziție în propriul lui partid, și ne dăm seama de calitatea acestor politicieni care încă n-au rezultate”, a afirmat europarlamentarul PNL.

Gheorghe Falcă a amintit că tot USR PLUS „l-a impus” pe Florin Cîțu la negocierile din iarnă, când liberalii veniseră la discuții și cu varianta Ludovic Orban – premier.

„Sunt de acord cu dumneavoastră că domnii de la USR ne-au impus primul-ministru, pe domnul Cîțu, și acum vor să ne impună un alt prim-ministru, nu știm pe cine. Evident că dacă marți trece moțiunea, Președintele României va desemna un candidat pentru funcția de prim-ministru și acela va realiza o majoritate. Vom vedea, o majoritate cu USR și UDMR sau un guvern minoritar susținut de anumite partide în Parlamentul României”, a menționat oficialul european.

Întrebat dacă este exclusă varianta ca PNL să propună Președintelui un alt premier în cazul în care trece moțiunea de cenzură, Gheorghe Falcă a spus: „Cunoscând faptul că Președintele nu poate să îl desemneze tot pe domnul Cîțu, cred că vom fi raționali. Eu cred că facem diferența între bărbat și femeie, cum mulți colegi n-au făcut diferența între bărbat și femeie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.