Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Falcă: Salut succesul Bosniei și Herțegovinei, la nivel european

bosnia

„Europa continuă poltica de extindere, Uniunea Europeană fiind o ancoră puternică pentru pace, democrație, prosperitate, securitate și stabilitate pe continentul nostru. Consiliul de Afaceri Generale a transmis un mesaj puternic privind angajamentul său față de extinderea UE. Sunt deosebit de mulțumit de recomandarea de a acorda Bosniei și Herțegovinei statutul de candidat”, a transmis europarlamentarul Gheorghe FALCĂ (PNL/PPE).

Decizia privind extinderea Uniunii Europene a fost luată în cadrul Consiliul Afaceri Generale din 13 decembrie 2022, ocazie cu care s-au aprobat concluziile privind extinderea și procesul de stabilizare și asociere UE-Balcanii de Vest.

„În conformitate cu metodologia revizuită de extindere aprobată de Consiliu în 2020, se pune un accent puternic pe reformele fundamentale în domeniile statului de drept, drepturile fundamentale, dezvoltarea economică și competitivitatea, consolidarea instituțiilor democratice și reforma administrației publice. În urma concluziilor Consiliului European din iunie și în lumina recomandării ulterioare a Comisiei din 12 octombrie 2022, Consiliul recomandă acordarea statutului de candidat Bosniei și Herțegovinei, sub rezerva confirmării de către Consiliul European, în condițiile în care pașii specificați în sunt luate recomandări, în vederea întăririi statului de drept, a luptei împotriva corupției și a criminalității organizate, gestionarea migrației și a drepturilor fundamentale. Consiliul așteaptă cu interes o confirmare a acestei decizii de către Consiliul European din decembrie”, a punctat Gheorghe FALCĂ.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.