Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Flutur: Vladimir Găitan a contribuit consistent la îmbogăţirea zestrei culturale a Bucovinei

Vladimir Găitan

Actorul Vladimir Găitan a excelat în rolul de ambasador al Bucovinei, a declarat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, care a transmis un mesaj de condoleanţe familiei marelui actor la trecerea la cele veşnice a acestuia, la vârsta de 73 de ani, potrivit Agerpres.

"Vladimir Găitan a fost unul dintre cei mai mari actori pe care i-a avut România şi a fost întotdeauna apropiat de judeţul Suceava, de Bucovina. Prin tot ceea ce a făcut a contribuit consistent la îmbogăţirea zestrei culturale a Bucovinei", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Citește și: Alexandru Rafila: ‘Ministerul Sănătăţii are nevoie de o strategie mai clară şi o coordonare mai bună”

În primul mandat de preşedinte al administraţiei judeţene al lui Gheorghe Flutur, actorul sucevean Vladimir Găitan a fost distins, în anul 2008, cu titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava, diploma fiindu-i înmânată pe 28 noiembrie, în cadrul unei şedinţe solemne ocazionată de Ziua Bucovinei.

Vladimir Găitan s-a născut la 2 februarie 1947, la Suceava, el absolvind, în 1970, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică - secţia Actorie, clasa profesorilor George Carabin şi Elena Negreanu.

A debutat în cinematografie în 1969, graţie filmului "Reconstituirea" (regia Lucian Pintilie), în care a jucat alături de George Mihăiţă, colegul său de la Teatrul de Comedie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.