Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Flutur: 'Zonele carantinate din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să beneficieze de facilităţi pe modelul zonelor defavorizate'

flutur

Preşedintele Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, după o reuniune cu reprezentanţi ai mediului economic local, că zonele carantinate din cauza evoluţiei COVID-19 ar trebui să beneficieze de facilităţi pe modelul zonelor defavorizate, potrivit Agerpres.

Flutur a spus că a iniţiat întâlnirea la care au participat reprezentanţi ai IMM-urilor, transportatorilor, din domeniul turismului, ai Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) şi Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice, la Palatul Administrativ, pentru a discuta problemele cu care aceştia se confruntă ca urmare a evoluţiei COVID-19, precum şi pregătirea pentru perioada ce va urma ieşirii din starea de urgenţă şi carantină impuse din cauza pandemiei.

Potrivit lui Flutur, cei prezenţi la discuţii s-au referit în special la consecinţele încetării activităţii în perioada stării de urgenţă care au afectat atât angajaţii, cât şi angajatorii, solicitând identificarea de soluţii de sprijin în ceea ce priveşte taxele şi impozitele până când activitatea va ajunge la nivelul anterior declanşării crizei.

''Pentru a veni atât în sprijinul angajatorilor, cât şi a angajaţilor, aceştia au propus o abordare mai flexibilă a impozitului pe muncă, amintindu-se de posibilitatea diminuării normei de muncă, reducerea CAS şi CASS'', a spus Flutur.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

Şeful CJ a menţionat că s-a discutat şi despre posibilitatea ca zonele carantinate să beneficieze de facilităţi pe modelul zonelor defavorizate şi s-a propus identificarea de pârghii de sprijin, cum ar fi granturile, prin care să fie posibilă decontarea lucrărilor efectuate în baza unor contracte în derulare, iar pentru turismul din Bucovina, care este extrem de afectat, s-a pus în discuţie posibilitatea de a beneficia de sprijin pe modelul staţiunilor de pe litoral.

''Se caută soluţii şi pentru modul în care pot fi relaxate condiţiile pentru cei care au investiţii cu fonduri europene în turism şi care sunt monitorizaţi pentru îndeplinirea unor criterii, cum ar fi numărul de turişti sau gradul de ocupare. Cu toţii va trebui să muncim mult în perioada următoare, pentru a recâştiga un număr cât mai mare de turişti. Ne gândim să ne inspirăm şi din ce fac şi alte ţări sau zone turistice afectate de criză", a spus Flutur.

El a susţinut că va exista posibilitatea ca prin intermediul site-ului CCI Suceava să fie preluate probleme şi propuneri ale mediului economic din judeţ, care să fie apoi transmise mai departe, după caz, Guvernului sau parlamentarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.