Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Ialomițianu intră tare în scenă: Instituțiile publice trebuie să găsească soluții la actuala criză, nu să se războiască

Antena 3
ialomitianu gheorghe

PMP cere tuturor instituțiilor publice să colaboreze în limita competențelor și să vină cu soluții pentru ca românii să treacă mai ușor prin criza sanitară și economică, a declarat Gheorghe Ialomițianu, vicepreședintele formațiunii, potrivit B1 TV..

„Partidul Mișcarea Populară atrage atenția reprezentanților instituțiilor fundamentale ale statului că românii așteaptă soluții pentru diminuarea efectelor crizei sanitare și economice, ce afectează mediul de afaceri și viața de zi cu zi a românilor. Din păcate în ultimul timp între instituțiile publice care trebuie să rezolve aceste probleme există dispute, iar preocuparea acestora este să caute vinovați în altă parte decât să se uite în propria ogradă și să colaboreze”, a declarat vicepreședintele PMP.

Gheorghe Ialomițianu a subliniat că între Guvern și BNR, instituții cu instrumente pentru diminuarea inflației, ar fi bine să existe o colaborare concretizată în elaborarea unui mix de politici fiscal-monetare.

„Între Guvernul României și BNR au aparut unele dispute în legătura cu cine trebuie să vina cu soluții pentru diminuarea ratei inflației. Ar fi bine ca între aceste instituții care dețin instrumente pentru diminuarea inflației să existe o colaborare concretizată în elaborarea unui mix de politici fiscal-monetare așa cum se întâmplă în toate țările democratice. Ar fi grav dacă Guvernul României ar amâna măsurile de plafonare al prețurilor la energie electrică și gaze naturale, iar BNR ar majora în mod brutal dobânda de politică monetară. Efectele ar fi dezastruoase pentru mediul de afaceri deoarece ar trebui să suporte prețuri mari la energie electrică și gaze naturale, dar și costuri majorate la împrumuturi”, a explicat Gheorghe Ialomițianu.

El a vorbit și despre situația din sectorul energetic.

„O dispută a apărut în spațiul public între ANRE, Ministerul Energiei, Consiliul Concurenței și Parlamentul României. Fiecare instituție caută vinovatul în altă parte în loc să colaboreze în vederea găsirii unor soluții atât pentru furnizorii de energie electrică, gaze naturale, cât și pentru consumatorii acestor produse. De exemplu, în Parlamentul României se fac demersuri pentru plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, iar la ANRE se discută majorarea taxei de cogenerare care va anula efectele plafonării. PMP cere tuturor instituțiilor publice să colaboreze în limita compentențelor și să vină cu soluții pentru ca românii să treacă mai ușor prin criza sanitară și economică. Disputele dintre institutuțiile publice reprezintă cea mai neproductivă modalitate pentru români în această perioadă”, a conchis Ghoerghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.