Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Ialomiţianu, vicepreşedinte PMP, fost ministru de Finanţe: 'De dragul clientelei politice, PSD şi PNL sacrifică românii și mediul de afaceri'

Radu Pop
Antena 3
ialomitianu gheorghe

Adevărata reformă fiscală pe care doreşte să o promoveze coaliţia PSD-PNL nu va reduce deficitul bugetar, ci va avea ca efect sacrificarea românilor şi a mediului de afaceri de dragul clientelei politice, transmite Gheorghe Ialomiţianu, vicepreşedinte PMP. Explozia deficitului bugetar a fost determinată de creşterea cheltuielilor cu aparatul bugetar mărit de clientela politică.

“Majorarea impozitelor şi a taxelor, măsură deja anunţată de actuala coaliţie de guvernare, nu va aduce mai mulţi bani la bugetul de stat. O creştere a TVA de la 9% la 19% va reduce şi mai mult consumul populaţiei, care şi aşa s-a redus cu peste 8% în luna mai 2023 comparativ cu martie 2023. Anularea facilităţilor fiscale din domeniul construcţiilor, agricultura şi industria alimentară va avea ca efect reducerea veniturilor românilor şi aşa reduse din cauza creşterii preţurilor de consum. Prin majorarea TVA şi anularea facilităţilor fiscale vor fi afectate consumul şi domeniul construcţiilor - principalele motoare care au asigurat creşterea economică în 2022. Şi programul Guvernului Ciolacu se bazează pe stimularea acestor motoare de creştere ecomonică. Consider că prin aceste decizii, coaliţia PSD-PNL îşi sabotează propriul program de guvernare", afirmă Gheorghe Ialomiţianu, vicepreşedinte PMP, fost ministru de Finanţe.

PMP cere coaliţei PSD-PNL să nu majoreze impozitele şi taxele pentru că riscă să ducă economia în recesiune. Soluţia o reprezintă reducerea cheltuielilor bugetare prin restructurarea aparatului bugetar şi eficientizarea activităţii din instituțiile statului.

Recomandăm PSD să găsească totuşi nişte experţi în domeniu, întrucât lipsa de profesionalism cu care au fost aplicate măsurile luate de guvernele succesive PSD şi PNL nu au nicio legătură cu realitatea economică şi nu au continuitate, mai transmite sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.