Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Nichita a comis-o. Primarul Iaşului riscă să ajungă în arest (surse)

nichita vila

Primarul suspendat al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, cercetat de DNA sub control judiciar, riscă să ajungă în arest preventiv. Potrivit unor surse judiciare, edilul ar fi încălcat condiţiile controlului judiciar.

Potrivit surselor stiripesurse.ro, Nichita s-a întâlnit cu martori din dosarul său, deşi controlul judiciar îi interzice acest lucru. Întâlnirea a avut loc la o şedinţă a Biroului Politic Judeţean al PSD, la care Gheorghe Nichita a particiat, deşi s-a autosuspendat din partid.

Vezi şi: Modelul Andrei Chiliman, aplicat de judecători și în cazul Gheorghe Nichita

Primarul Gheorghe Nichita a fost cercetat în arest la domiciliu din 8 mai, până în 25 iunie, când a fost plasat sub control judiciar. În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în aceeaşi instituţie.

Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Vezi şi: Fosta amantă a lui Gheorghe Nichita a luat o decizie radicală

Concret, edilul este acuzat de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Vezi şi: STENOGRAME EXCLUSIV Nichita către amantă: Ești o băsistă! Îl vreau pe Băsescu la pușcărie/ audio

Adina Samson, şef de serviciu în Primăria Iaşi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, s-ar fi folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajaţi ai Poliţiei Locale şi ai altor instituţii din Primărie, pentru a îşi urmări iubita şi a ameninţa un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Vezi şi: Nichita îl desfiinţează pe Ponta: A stricat totul - AUDIO EXCLUSIV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.