Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea acuză Guvernul că ajută doar băncile şi multinaţionalele: 'Dar guvernul PNL nu are bani de alocaţii pentru copii'

Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, prezintă lista cheltuielilor uriaşe făcute de Guvernul Orban în beneficiul unor bănci sau multinaţionale, în vreme ce se vehiculează lipsa banilor pentru dublarea alocaţiilor şi creşterea pensiilor.

"Ministrul finantelor, numitul Catu, spune ca guvernul are un miliard de lei pentru alegeri anticipate. Cica de aia sunt banii aceia in rezerva guvernului, pentru ca sunt destinati alegerilor anticipate. Asadar, guvernul PNL, intrat in "paine" pe usa din dos a democratiei, este pregatit de mult de anticipate, povestea cu asumarea raspunderi fiind doar atat, o poveste. Foarte "cool" povestea pentru cei care asteapta alegeri locale in doua tururi (sperand, in mod naiv, ca astfel vor castiga Capitala)...

Asadar, guvernul PNL are 2 mld lei pentru a plati in avans rachete americane depasite tehnologic, are 320 de mil euro de subventii pentru companii energofage, are 335 mil euro pentru ajutoare de stat oferite corporatiilor, isi permite sa nu incaseze 1,3 mld lei de la cele doua banci pentru locuinte (bcr si raifaissen) prinse cu ocaua mica de Curtea de Conturi si inca 4 mld lei de la Kazmunaigaz (Rompetrol), ca sa nu mai vorbim de enorm de multele companii secu iertate mereu de datorii (cum ar fi irealitatea tv, pardon, plus) etc. Dar guvernul PNL nu are bani de alocatii pentru copii si nu stie daca va gasi bani pentru pensii. Cu toate acestea, ministri lui Orban se lauda ca fac treaba buna pentru romani si se bat cu pumnu' in piept ca scapa tara de hoti si corupti (n.n. - oare cum or fi cei care se imprumuta de la banci, de vreo 2 luni, de 23 mld lei, and counting, facandu-le bancilor, in continuare, viata usoara si huzurul infloritor...).

PS Sunt fan anticipate. Vreau sa vad cat mai repede cat mai multi romani fericiti, votand inflacarat PNL, care are sanse, in acest ritm, sa ia mai multe voturi decat Johannis. Poate chiar mai multe voturi decat cele exprimate. Nu vegheaza fara sa puna pleoapa pe ploapa neo-sekuritatea? Cu asemenea cerber, totul este posibil, intru propasirea vatafilor coloniali", scrie Gheorghe Piperea pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, într-un interviu pentru HotNews, că nu este obligatoriu ca alocațiile să fie dublate din a doua jumătate a anului, ci că e nevoie de o analiză a fondurilor disponibile la buget. De asemenea, Orban a afirmat că nu este 100% sigur că pensiile vor fi mărute cu 40% de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.