Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea aruncă în aer Guvernul: Prelungirea stării de alertă este ILEGALĂ

Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea susține că Hotărârea de Guvern prin care s-a prelungit starea de alertă este ilegală, asta pentru că decizia nu s-a luat până la finalul zilei de 14 iunie, adică ziua în care s-a finalizat precedenta stare de alertă.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 77: cu masca de la Dragnea la Ciolacu

”Hotărârea guvernului de PRELUNGIRE a stării de alertă este ilegală pentru simplul fapt că nu avea ce anume să prelungească. Hotărârea anterioară, pe care am atacat-o în contencios administrativ, a expirat în data de 14 iunie. Ca să fi putut fi prelungită starea de alertă, o hotărăre emisă în acest scop trebuia publicătă cel mai tărziu la ora 23,59 a zilei de 14 iunie. Or, zisa hotărâre a fost publicată alaltăieri. Practic, această hotărâre este mai mult decât ilegală, este un act administrativ inexistent.
Este evident că această hotărâre poate fi atacată în justiție, fie direct, în contencios administrativ*, fie în procese obișnuite în care, printr-o excepție de nelegalitate, să fie înlăturată de la aplicare. De exemplu, se vor putea contesta restrângerea activității economice, termoscanarea, purtarea măștii, internarea obligatorie în “calitate” de asimptomatic sau suspect de covid, și se vor putea cere despăgubiri de la Statul român pentru pagubele cauzate agenților economici.

Aberația de reglementare ar putea fi corectată în Parlament, printr-o moțiune de cenzură depusă chiar azi, dar nu este de așteptat așa ceva - opoziția, la rândul său, este tot atât de inexistentă din acest punct de vedere.

Din păcate, Avocatul Poporului nu poate acționa printr-o excepție de neconstituționalitate - numai legile și ordonanțele pot fi atacate la CCR, nu și hotărârile de guvern.

Eu, personal, nu voi face nicio acțiune nouă - aștept decizia CCR din 25 iunie și, apoi, judecarea acțiunii în anulare contra hotârârii guvernului din 18 mai.

Depunde doar de voi dacă acceptați în continuare aberațiile juridice și minciunile sistematice ale autorităților pandemice.

*se poate cere numai anularea, nu și suspendarea, întrucât CapBucurești a decis, în mod greșit, că e vorba de un act administrativ emis pentru combaterea unei epidemii, deși nu există epidemie oficial declarată în România, ci epidemie doar de facto...”, scrie Gheorghe Piperea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.