Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea: Populația ar trebui întrebată dacă este de acord cu demiterea lui Klaus Iohannis

vot alegeri referendum

Avocatul Gheorghe Piperea consideră că demiterea prin referendum a președintelui Klaus Iohannis ar trebui să fie o temă de dezbatere după alegerile parlamentare.

Citește și: EXCLUSIV - LISTA deputaților și senatorilor alesi la alegerile din 6 decembrie

„Alegerile din 6 decembrie au fost viciate de implicarea fățișă și anti-constituțională a președintelui Johannis în campania electorală* și de impunerea celor două teme exclusive de „dezbatere” electorală, pandemia și vaccinul.

Legitimitatea noului Parlament este, de asemenea, la ananghie, dat fiind boicotul și votul de blam al celor 70% dintre alegători care nu au venit la vot.

Chiar dacă președintele are impresia că 25% plus 15% fac 50%, și nu 40%, raportat la procentul de participare la vot de 31% lucrurile stau și mai rău pentru cel care clamează victoria dreptei în alegeri. Cele 40% obținute de PNL și USRPlus împreună înseamnă, de fapt, cam 12% din totalul alegătorilor. Pentru partidul dlui președinte, susținut cu atâta ardoare și în disprețul Constituției, treaba stă și mai rău - PNL are un procent și mai mic - 7,5% din totalul alegătorilor.

Ei, și aici intervine marea problemă a dlui președinte Johannis. Practic, dl Johannis a făcut din aceste alegeri o repetare a alegerilor prezidențiale din 2019, unde a obținut din voturile celor prezenți la urne**. Conform „bunului” său obicei, și acest scrutin electoral a fost transformat în alegerile „sale”. Boicotul, votul de blam al populației, precum și înfrângerea administrată partidului „său”, PNL, de către PSD și AUR, sunt tot ale sale.

Domnia sa a fost boicotat și blamat de atât amar de lume. Uitați-vă un pic înapoi, la pozele cu domnia sa, singur, cu masca inutilă și neconformă pe față, la celebrul pupitru, sub arcul „său” de triumf, și la milioanele de înjurături, meme și glume contra sa - nu cred că s-a mai întâlnit așa ceva în România de la Ceaușescu încoace ...

Domnia sa a pierdut alegerile.

Domnia sa are acum încrederea a maxim 12% din electorat.

Ei, și d-aia zic: nu cumva institutele de sondare a opiniei publice, sociologii vieții, mass-media mainstream ejuisdem farinae et caetera omnes, ar trebui să înceapă să întrebe populația dacă își mai dorește o asemenea mândrețe de președinte?

Adică, mai pe șleau - nu ar fi caz de demitere prin referendum a președintelui Johannis?

Notă : nu omit faptul că, mai întâi, trebuie o suspendare în Parlament și un aviz prealabil al CCR. Dar astfel de sondaje ar putea pune o presiune pozitivă asupra PSD (al cărui biet președinte s-a grăbit să să spună că suspendarea nu e oportună).

*ironic, ceea ce părea un ajutor pentru PNL a devenit o uriașă piatră de moară, care redus aspirațiile hegemomice ale lui Orban și ale lui Rareș Bogdan de la 35% la 25%...

**acest procent de 66% a fost obținut mai degrabă cu sprijinul fățiș al serviciilor secrete și cu ajutorul evidentului non-combat al PSD; vă rog să vă reamintiți penibilul „dezbaterilor” electorale cu presa frumos aliniată, cu mânuțele pe batistuță, pregătită să pună întrebări servite i-liberalului nostru președinte, epigon al lui Putin, în comparație cu „dezbaterea” dnei Dăncilă, care a fost crucificată pentru că nu a percutat la întrebarea relativă la formula de calcul a ariei cercului”, a scris Gheorghe Piperea pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.