Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea sare în apărarea lui Cristi Puiu: Păcat că nu a fost lăsat să vorbească până la capăt

gheorghe piperea

Avocatul Gheorghe Piperea se declară de acord cu afirmațiile regizorului Cristi Puiu legate de purtarea măștii de protecție, afirmații care au stârnit opinii puternice pro și contra pe internet.

Citește și: Adrian Năstase: Liviu Dragnea a fost pedepsit și din afară

„Îl ascult pe Cristi Puiu (un regizor român laureat la multe festivaluri de film) și nu îmi vine să cred că aud de la el două chestii pe care eu le spun de peste 4 luni: că dictatura nu se instalează spontan, ci pas cu pas, și că dictatura se instalează cu vorbe bune - “o facem pentru binele dvs, pe siguranța dvs”.

Păcat că nu a fost lăsat să vorbească pănă la capăt (realizatorul a dat-o repede pe chestia cu noile infectări care cresc de numa-numa). Omul începuse să pună și alte întrebări, de exemplu, de ce se poartă botniță în aer liber numai în România și de ce se distrug economia și cultura dacă masca este inutilă...

PS În discuție intrase o dna dr de la Iași care s-a remarcat prin nonșalanța cu care recunoștea că se dsu medicamente experimentale bolnavilor psihici. Păcat că nu a intrat în emisie și dl dr din București care zicea că e timpul pentru dictatură medicală. Și asta în condițiile în care americanul Fauci recunoaște ca nano-vietatea care “cauzează” covid rămâne încă necunoscută.

PPS În plus, Cristi Puiu zice așa : în curând o să vi se ceară să mergeți în mâini și o să vă supuneți”, a scris Gheorghe Piperea pe Facebook.

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, "Malmkrog", că este "inuman" ca spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca de protecţie pe faţă, potrivit Agerpres.

„Filmul a ieşit în Franţa, în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască, în interior, cum ar veni treaba. Şi ăsta este motivul pentru care eu nu particip la această poveste", a explicat Puiu, înainte de începerea proiecţiei.

„Dacă dumneavoastră sunteţi aici şi vă uitaţi la un film azi, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie '89 şi care au zis 'Nu' dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil", a afirmat regizorul.

„Şi ştiu că oamenii sunt speriaţi şi respect şi distanţarea socială şi port masca când intru în absolut orice spaţiu închis. Dar dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeţi în mâini, credeţi-mă, o să mergeţi în mâini” mai zis el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.