Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea, scenariu care îl scoate din joc pe Klaus Iohannis: Are probleme personale grave

Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea consideră că președintele Klaus Iohannis se implică cu arme și bagaje în luptă alături de PNL, iar dacă cei din PSD ar avea să-l scoată din joc, atunci ar putea adopta o hotărâre în Parlament pentru a-i fi controlată averea președintelui, ceea ce l-a forța pe Iohannis să răspundă la întrebări incomode și nu i-ar mai permite să fie angajat total în luptă alături de PNL.

Citește și: Klaus Iohannis despre ministrul care a făcut accident gonind nebunește: Trebuie să dezvoltăm infrastructura

”Era evident că Johannis își va asuma rolul de agent electoral al pnl și jobul de purtător de cuvânt al guvernului Orban. Era evident că va face mare circ dupa surogatul de moțiune de cenzură la care am fost obligați să asistăm.
Dacă psd și celelalte sucursale fără personalitate juridică și identitate proprie ale PSRB (partidul securiștilor de “bine” din România) ar intenționa să facă opoziție reală contra hoției, beției și incompetenței crase a guvernului, ar încerca să îl scoată din joc pe domnul președinte; ar face asta nu numai pentru a fi obligat să dea răspunsuri obligatorii referitoare la problemele sale personale grave, ci și pentru a-l forța să revină la poziția constituțională de neutralitate politică.

Cum?

Voila:

Conform art. 25 din Legea nr. 115/1996 privind declararea si controlul averilor, averea presedintelui Romaniei poate fi cercetata la solicitarea sau pe baza hotaririi Parlamentului, adoptata cu votul majoritatii parlamentarilor. Presedintele poate da explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.
Exista suspiciuni vechi privind averea dobandita de domnul Johannis. Ba chiar exista o hotarire a instantelor de judecata din care rezulta ca una dintre case (cea mai valoroasa) a fost dobandita prin fals, iar o chirie de peste 350 de mii de euro a fost incasata ilegal si nedatorat. Banii aceștia, care se cuveneau statului, nu au fost nici până acum restituiți.
Majoritatea parlamentara ar putea sa il faca pe presedinte sa suporte un control al averii proprii. Mai mult, ar putea fi facut sa justifice, in sfârsit, provenienta celor 6 case.

Dar majoritatea nu va face asta. Liderii așa-zisei opoziții nu au curajul unei astfel de acțiuni ferme. Nu câtă vreme cât domnia în colonie este asigurată de PSRB.

Nu văd la șefii alde și pro-România nici măcar intenția de a lua așa ceva în discuție. Ce să mai vorbesc de liderii psd... Concluzia mea este că toți (sau mai toți) cei care ar putea lupta contra PSRB dar nu o fac se simt cu musca pe căciulă, deci vulnerabili.

Ne trebuie altceva în politică. Nu e greu de observat că ne ducem pe copcă pe măsură ce impostorii și suspecții auto-asumați fac politică în paguba noastră.”, scrie Gheorghe Piperea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.