Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Ştefan, celebrul Pinalti, a fost iar condamnat: Câţi ani de puşcărie a primit

Inquam Photos / Octav Ganea
Gheorghe Stefan Pinalti

Un fost celebru primar şi apropiat al Elenei Udrea a fost condamnat la ani grei de puşcărie. Fostul baron local se află deja în spatele gratiilor, fiind condamnat într-un alt dosar celebru. Gheorghe Ştefan, fostul primar de Piatra Neamţ a primit joi, 9 martie 2017, condamnarea în dosarul Strong Montaj. Pinalti a fost achitat de acuzaţia de spălare de bani, dar a fost găsit vinovat de alte două infracţiuni, conform adevarul.ro.

Citește și: FOTO HOT Nicki Minaj și-a arătat sânii la un eveniment de modă la Paris

Pentru operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau foloase necuvenite, fostul edil a fost condamnat la 2 ani de închisoare, iar pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bunuri sau foloase necuvenite a primit o pedeapsă de 2 ani şi 3 luni.

Citeşte şi: Pasarelă PRĂBUȘITĂ pe o autostradă, în Italia: Doi ROMÂNI sunt răniți, au fost luați cu elicopterul

Pinalti e deja în spatele gratiilor după ce a primit 6 ani în dosarul Microsoft, iar pedepsele pronunţate de Tribunalul Neamţ au fost contopite, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 6 ani. Magistraţii au mai adăugat un spor de 3 luni, aşa că pedeapsa rezultată este de 6 ani şi 3 luni. Judecătorii instanţei judeţene au decis să-i confişte fostului edil suma de 3.031.365 de lei, bani consideraţi a fi obţinuţi din cele două infracţiuni pentru care a fost găsit vinovat. Firmele inculpate pentru complicitate la spălarea banilor, Best GSG, Giga Star, Euromedia TV şi Sonic Media, au fost achitate şi au fost ridicate măsurile preventive impuse pe parcursul procesului. Sentinţa pronunţată de Tribunalul Neamţ poate fi atacată la instanţa superioară, Curtea de Apel Bacău, mai spune sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.