Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghiță, despre prelungirea perioadei de valabilitate a vaccinului de la Pfizer: 'Este probabil ca termenul să fie modificat'

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță a oferit marți explicații privind prelungirea valabilității vaccinului de la Pfizer de la șase luni la nouă luni. Acesta a precizat că prelungirea a fost aprobată pentru toate țările, pe baza studiilor, de către EMA.

„La momentul în care vaccinurile au fost autorizate, perioada de valabilitate a fost de 6 luni. Această perioadă de valabilitate a avut un studiu de stabilitate care arăta că pentru șase luni, la -80 de grade, vaccinul își menține toate datele de calitate și de imunogenitate. EMA a analizat ulterior datele de stabilitate și s-a decis prelungirea perioadei de valabilitate cu încă trei luni.

Perioada de valabilitate pentru toate vaccinurilor de la Binotech/Pfizer este extinsă la 9 luni și este aplicabilă tuturor țărilor, este o decizie definitivă. Pe măsură ce sunt colectate noi date este probabil ca termenul de valabilitate să se prelungească și în viitor pentru produsele stocate la o temperatură ultra joasă”, a spus medicul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.