Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O cunscută ghicitoare a fost condamnată pentru trafic de mercur - Îl folosea pentru practicarea magiei albe

libertatea.ro
mercur

Dinarca Brătianu, cea mai cunoscută ghicitoare din zona Bârladului și soră a bulibașei din oraș, a fost condamnată joi la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Iași, pentru trafic de substanțe toxice, scrie Vremea Nouă.

Procurorii au făcut recurs după ce Dinarca, practicantă a magiei albe, a fost inițial achitată de Judecătoria Bârlad, în iulie 2020.

„Instanța admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. O condamnă pe inculpata Dinarca Brătianu la pedeapsa de un 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de produse sau substanțe toxice. Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, cu durata de 60 de zile, în cadrul unei instituții de amenajare a spațiilor verzi sau de salubritate din subordinea Primăriei municipiului Bârlad, la alegerea consilierului de probațiune. Definitivă”, se arată în sentința judecătorilor ieșeni.

Vrăjitoarea Dinarca Bratianu a ajuns în vizorul polițiștilor de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase al IPJ Vaslui în urma unei percheziții de pe 18 mai 2018, ce viza o altă cauză penală.

Polițiștii au descoperit în locuința vrăjitoarei un recipient cu 1,6 kilograme de mercur, substanță foarte toxică, a cărei deținere este interzisă prin lege.

„Îl foloseam la descântece pentru copii și oameni apropiați. Foloseam mercurul într-un ritual, în care topeam într-un polonic cositor, iar, peste acesta, turnam de trei ori mercurul. Eu nu știam că este interzis să ai mercur în casă. Mercurul a rămas de pe vremea când trăia tatăl meu. Mercurul era folosit la confecționarea cazanelor”, a spus anchetatorilor Dinarca Brătianu.

Vrăjitoarea mai este judecată într-un dosar la Bârlad, pentru complicitate la viol. Dacă va fi găsită vinovată, femeia va ispăși și condamnarea cu suspendare pentru trafic de substanțe toxice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.