Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghid anti-îmbătrânire pentru petrecarețe

petrecere

Mai intai sa definim petrecareata: femeie care  iese frecvent in cluburi si baruri in scopul de a se distra sau in alte scopuri numai de ea stiute.

De ce un ghid anti-imbatranire pentru petrecarete? Pentru ca petrecaretele sunt expuse riscului de imbatranire prematura mai mult decat cele care prefera sa fie la ora 11:00 in pat.

Ghid anti-imbatranire – Fumatul si efectele sale asupra pielii

1. Fumezi? Ghinion! Fumatul rideaza, pateaza pielea si dintii si iti afecteaza sanatatea. Pentru ca afecteaza circulatia sangelui, oxigenul si nutrientii necesari nu mai ajung la fel de bine pentru a hrani si oxigena pielea. Chimicalele din tigari afecteaza elastina si colagenul, iar asta se traduce prin riduri si piele lasata. S-a observat ca fumatorii sunt mai predispusi la pete pe piele si maini odata cu inaintarea in varsta. Tuguiatul buzelor pentru a trage din tigara (dar si pentru pozele facute in baie cu telefonul) rideaza pielea din jurul gurii, dar nu numai. Cand tragi fum din tigara, dar si cand te feresti ca acesta sa nu iti intre in ochi, iti adancesti si ridurile din jurul ochilor (“laba gastii”). Mai mult, dintii se pateaza, gingiile vor fi afectate si ele, iar de respiratie nici nu mai spunem. Fumatul este factor de risc si pentru pierderea parului. Nu vom aminti si de celelalte efecte devastatoare ale fumatului pentru ca ele sunt deja bine-cunoscute. Daca esti fumatoare pasiva, fumul te afecteaza si pe tine.

Inainte de a iesi in club ia un supliment cu multivitamine si in plus vitamina C, Omega 3, astaxantina, resveratrol. Protejeaza-ti pielea cu creme cu antioxidanti precum vitamina E, vitamina C. Spala-ti bine pielea atunci cand te intorci din club si inainte de culcare aplica un strat generos de crema cu retinol sau alta crema anti-imbatranire. Din cand in cand fa o cura cu seleniu pentru a curata din chimicalele intrate in corpul tau odata cu fumatul.

Diferenta dintre 2 gemene – una nefumatoare si cealalta fumatoare:

Imaginea reprezentativa pentru articolul: Ghid anti-imbatranire pentru petrecarete

sursa foto: webmd.com

2. Bei? Pacat! Alcoolul blocheaza arderea grasimilor, deshidrateaza, distruge colagenul, te buhaieste (nu am gasit un cuvant mai delicat, imi cer scuze), distruge capilarele, in special pe cele din jurul nasului, de unde si nasul rosu al betivilor.

3. Esti mereu bronzata? Ntz ntz ntz! Nu stii ca bronzatul accelereaza imbatranirea pielii? Bronzatul la solar este mai periculos pentru sanatatea pielii decat bronzatul la soare, unele aparate de bronzat producand si de 15 ori mai multe raze UVA decat soarele la orele pranzului. Razele UVA patrund mai adanc in piele decat razele UVB si afecteaza productia de colagen si elastina, dar si ADN-ul. Bronzul in exces iti estompeaza trasaturile si este de prost gust.

Evita saloanele de bronzat, expune-te la soare cu masura si corespunzator tonului pielii tale! Ia suplimente cu beta-caroten inainte de a te expune la soare.

Imbatranire simulata: imbatranire naturala vs. imbatranire datorata supraexpunerii la raze UV:

Imaginea reprezentativa pentru articolul: Ghid anti-imbatranire pentru petrecarete

sursa foto: dailymail.co.uk

4. Tii dieta? Hmm! Dieta pentru cele mai multe petrecarete inseamna de fapt infometare, malnutritie. Iti faci un mare deserviciu daca mananci o “salatica” pe zi.

Ai nevoie de peste, legume, carne rosie si supe de peste, gaina si vita pentru a-ti asigura o dieta bogata in antioxidanti, colagen si pentru a preveni mai tarziu osteoporoza.

5. Nu ai agatat nimic in club? Foarte trist, dar nu te enerva! Stresul accelereaza imbatranirea! In prezenta stresului telomerii ADN-ului se scurteaza, iar cand acestia sunt prea scurti are loc moartea celulara. Din cauza stresului, multi se refugiaza in dulciuri, tutun, alcool.

Fa sport, mananca sanatos, mediteaza, mergi la masaj, citeste o carte, asculta muzica, bea un ceai verde!

sursa: getfit.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.