Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghid de prevenire Covid-19 în limbaj uşor de înţeles lansat de Autoritatea pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii

www.agerpres.ro
ghid covid

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii a transmis tuturor Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) din ţară şi din Bucureşti un Ghid de prevenire Covid-19 în limbaj uşor de înţeles, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor autorităţii, acest material este destinat beneficiarilor din serviciile sociale, copii şi adulţi cu dizabilităţi, care în această perioadă trebuie să respecte măsurile de protecţie.

Citește și: Crește bilanțul morților în România! A fost înregistrat un nou deces din cauza COVID-19

"Înţelegând nevoia de informare într-un limbaj accesibil pentru copiii şi adulţii cu dizabilităţi, considerăm deosebit de importantă asimilarea informaţiilor de bază de către beneficiarii serviciilor sociale pentru ca măsurile de prevenire luate să poată fi acceptate cu înţelegerea necesităţii şi a contextului actual.

În egală măsură, considerăm fundamental consimţământul informat şi respectarea drepturilor copiilor şi adulţilor din serviciile rezidenţiale, în contextul limitării unora dintre activităţi şi a modificărilor în rutina zilnică", precizează reprezentanţii ANDPDCA.

Directorii serviciilor rezidenţiale vor utiliza acest material în sesiunile de informare a beneficiarilor şi îl vor pune la dispoziţia acestora, deopotrivă pe suport de hârtie şi electronic, în funcţie de context.

Totodată, Ghidul poate fi descărcat şi utilizat de familiile copiilor cu dizabilităţi sau pentru explicarea contextului şi a unor măsuri de prevenire de bază, pe înţelesul copiilor.

Ghidul conţine informaţii, ilustrate cu desene, despre COVID-19, precum simptomele infectării, modul de răspândire, modalităţi de prevenire, explicaţii privind spălatul pe mâini, măştile faciale etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.