Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghid practic pentru pacienți - cum să ai acces la lista de servicii medicale și costuri pentru anul precedent

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a elaborat un ghid practic care explică pas cu pas ce trebuie să facă pacienții pentru a afla ce și cât a cheltuit statul cu sănătatea lor.

În urma numeroaselor solicitări venite de la cetățeni, FACIAS pune la dispoziția pacienților un ghid privind modul în care pot dobândi acces la istoricul serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale decontate din bugetul asigurărilor sociale de sănătate de care au beneficiat în anul precedent.

Ghidul poate fi consultat online aici, pe site-ul FACIAS.

Acest ghid practic face parte din proiectul ”Pacient român – legi juste și transparență maximă”, prin care FACIAS încearcă să determine statul să faciliteze accesul pacienților la informațiile care îi privesc direct în domeniul Sănătății.

Proiectul ”Pacient român – legi juste și transparență maximă” are ca scop asigurarea accesului neîngrădit al pacienților la sistemul de sănătate, la legi corecte, în slujba lor, la aplicarea corectă și transparentă a acestora, și înlăturarea abuzurilor în domeniu.

FACIAS, conform scopului statutar, dar și prin activitatea sa constantă din ultimii 14 ani, apără drepturile cetățenilor și urmărește asigurarea transparenței în funcționarea instituțiilor statului, ca principiu al democrației și statului de drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.