Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghinea (USR) atacă dur DNA, după respingerea contestației privind BMW-urile: 'Voineag face scut pentru infractori! E inadmisibil'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Cristian Ghinea la DNA

Ghinea (USR) atacă dur DNA, după respingerea contestației privind BMW-urile: 'Voineag face scut pentru infractori! E inadmisibil'

Contestaţia depusă la DNA de Cristian Ghinea (USR) în legătură cu clasarea dosarului privind cumpărarea de BMW-uri a fost respinsă, politicianul anunţând, sâmbătă, pe Facebook, că a aflat acest lucru din presă, el nefiind oficial informat.

Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR afirmă că, în timp ce Vlad Voiculescu este cercetat pentru achiaziţia de vaccinuri în pandemie, deşi nu avea posibilitatea de a ieşit din această situaţie, procurorul-şef al DNA Marius Voineag nici nu l-a întrebat pe fostul ministru de Interne Lucian Bode ”cum se face că instituţia condusă de el a trucat o licitaţie”. ”Mvai, ce surpriză, Voineag e pavăză la Bode şi Predoiu! Cică nu a furat Bode pentru că e de la bugetul nostru, nu de la UE! A răspuns Voineag la plângerea pe care am făcut-o împotriva clasării în Dosarul fraudării achiziţiei de BMW-uri”, scris, sâmbătă, pe Facebook, Cristian Ghinea.

Acesta afirmă că, deşi DNA în cercetează pe fostul ministru USR al Sănătăţii Vlad Voiculesc pentru achiziţia de vaccinuri din pandemie, deşi nu avea nicio soluţie să iasă din această situaţie, ”în schimb, Voineag nu îl întreabă măcar pe Bode cum se face că instituţia condusă de el a trucat o licitaţie”.

”Şi nu spun doar eu asta. O altă instituţie, tot a statului român, a scris negru pe alb într-un raport oficial că achiziţia este o golănie. Şi mă refer la Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeau, deci nu de cineva de la USR ca să poată plana măcar o urmă de subiectivism. Ministerul Transporturilor a emis o corecţie pe fonduri europene - adică atunci când Predoiu va cere banii UE pentru BMW va cere cu 10% mai puţin - ăsta chiar e prejudiciu la bugetul de stat, măsurabil”, a mai scris Ghinea.

El afirmă că a aflat din presă despre respingerea contestaţiei: ”Aflu asta din presă pentru că mie nu mi-a comunicat nimic Voineag; iar plângerea pe care am făcut-o a fost respinsă ca inadmisibilă”.

”Inadmisibil e că Voineag trage după el în mizeria asta şi DNA. Inadmisibil e să vezi cum motivele de respingere sunt nu doar în dispreţul drepturilor oricărui cetăţean de a şti cum sunt cheltuiţi banii publici, dar chiar şi hilare pentru orice novice în ale dreptului invocând printre altele şi tardivitatea faţă de data clasării, când legea se raportează la data comunicării. Şi după cum ştie toată lumea, singura comunicare a DNA a fost ca răspuns la o solicitare din partea presei, deci eram în termenul de 20 de zile când am făcut plângerea”, a adăugat Ghinea în postarea de pe Facebook, potrivit NEWS.RO.

Potrivit acestuia, ”pretextul folosit că banii sunt de la bugetul de stat e o glumă proastă”.

”Nu pot să cred că nici el şi nici procurorul de caz nu ştiu care e circuitul financiar în proiectele europene. Altfel spus, Voineag zice că, chiar dacă s-a furat, nu s-au furat bani europeni încă, aşa că asta e (...)

Îi dă un cec în alb şi lui Predoiu să nu mai ceară banii europeni, şi în felul ăsta ca să scape şi de EPPO. Inadmisibil e deci cum se face Voineag scut pentru infractori”, a adăugat politicianul.

Acesta anunţă că se va merge mai departe în justiţie şi la Curtea Europeană de Justiţie.

Context

Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, a depus o contestaţie la DNA pe decizia de clasare a dosarului privind cumpărarea de BMW-uri de la firma prietenului preşedintelui Iohannis, anunţa, în 14 decembrie, formaţiunea într-un comunicat oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.