Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghinion teribil pentru un scafandru intoxicat cu azot. Ambulanţa care îl ducea la spital a făcut accident

Bihon
Ambulanta 2

Un scafandru care efectua lucrări de curăţire în zona barajului s-a intoxicat cu azot pentru că salvatorii l-au scos prea rapid din apă. Mai grav este că în drum spre spital, ambulanţa în care se afla a făcut accident, potrivit România TV.

Ambulanţa transporta pacientul la un spital din Râmnicu Vâlcea, dar a fost implicată într-un accident rutier în localitatea Horezu. Potrivit anchetatorilor, şoferul unui autoturism a tăiat calea ambulanţei. Impactul a fost extrem de puternic, iar ambulanţa a suferit importante avarii. Din fericire, nici membrii echipajului şi nici scafandrul transportat nu au fost răniţi.

Scafandrul a fost dus la Râmnicu Vâlcea, după ce i s-a făcut rău în timp ce executa o misiune în zona barajului Porţile de Fier. Cum la spitalele din zonă nu era o cameră barică necesară pentru astfel de situaţii s-a decis transportarea lui la spitalul din municipiul de pe râul Olt.

În timpul urcării la suprafață, scafandrul trebuie să respecte programul de ridicare impus de tabelele de decompresie. Urmând programul de decompresie cerut de tabelul de decompresie potrivit, azotul dizolvat în organism se va elimina din țesuturi și, prin intermediul sângelui va fi trimis către plămâni fiind apoi evacuat prin procesul respirației, potrivit specialiştilor.

Citeşte şi: Scandalul iscat în jurul benzinăriilor MOL ia AMPLOARE. Lider PMP, replică DURĂ: 'Se urmăreşte DIVIZAREA României '

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.