Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghişe aruncă BOMBA: DNA funcționează neconstituțional. Avocatul Poporului, sesizat

dna

Fostul senator Ioan Ghișe a postat pe blogul său o analiză conform căreia DNA-ul funcționează neconstituţional de 15 ani. Concret, DNA funcționează în baza unei OUG dată în 2002, care timp de 15 ani nu ar fi fost dezbătută și votată în Parlament.

Vezi şi: ULTIMA ORĂ: Traian Băsescu cere ARESTAREA lui Kovesi, a lui Coldea şi a lui Maior

Vezi şi: 'Completul negru' de la ÎCCJ încă o LOVITURĂ pentru Liviu Dragnea

Conform prevederile din această Ordonanța de Urgență nr 43/2002 se precizează că DNA este „o direcție de parchet de procurori”. Astfel, Ioan Ghișe afirmă că „DNA este o persoană juridică, are buget propriu, este parte din structura Ministerului Public, la rândul lui persoană juridică de drept public, dar DNA "este independentă în raport cu instanţele judecătoreşti şi cu parchetele de pe lângă acestea, precum şi în relaţiile cu celelalte autorităţi publice ". Legându-se astfel și de declarația șefei DNA care a afirmat "Noi suntem DNA", Ghișe trage următoarea concluzie: DNA este "stat în stat".

Intrat prin telefon în emisiunea 100 de minute, fostul senator a venit cu noi precizării: „Potrivit legii Avocatului Poporului, domnia sa ca instituție specializată este obligat să o analizeze solicitarea pe care am depus-o și apoi în funcție de aprecierea pe care o va formula, să sesizeze sau nu CCR. Ceea ce merită precizat în plus, este că odronanța 43 din 2002 a fost aprobată prin legea 503 din iulie 2002, dar articolul la care facem referire nu a fost modificat. Așadar, exact articolul care spune că DNA “este independentă în raport cu instanţele judecătoreşti şi cu parchetele de pe lângă acestea, precum şi în relaţiile cu celelalte autorităţi publice“, acest articol a rămas în lege ca în ordonanță, adică neconstituțional. Și DIICOT-ul este într-o situație similară”, a declarat Ioan Ghișe la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.