Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gianluigi Buffon a egalat, în meciul Sampodoria - Juventus, recordul stabilit de Paolo Maldini, privind prezenta în meciurile din Serie A

SportsJOE.ie
Gianluigi Buffon

Portarul italian Gianluigi Buffon a egalat miercuri seară, 18 decembrie, în meciul Sampodoria - Juventus, scor 2-1, recordul stabilit de Paolo Maldini în ceea ce privește numărul de meciuri jucate în Serie A, potrivit Mediafax.

Goalkeeperul torinezilor, în vârstă de 41 de ani, a ajuns la 647 de prezențe în prima ligă din Italia. Buffon a fost titular în etapa a 17-a din Serie A, după ce portarul titular al campioanei din Peninsulă, Wojciech Szczesny, s-a accidentat.

În plus, Gianluigi Buffon a devenit și jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate la Juventus, 479 partide, depășindu-l pe Alessandro Del Piero.

Citește și: Cătălin Predoiu SPULBERĂ orice speranță a magistraților privind pensiile speciale: Sunt SOLIDAR cu premierul

Portarul italian a început fotbalul profesionist la Parma, în 1995, unde a câștigat Cupa UEFA și Cupa Italiei, în 1999. La Juventus a ajuns în iulie 2001, acolo unde a câștigat de 9 ori titlul în Serie A și de patru ori Cupa Italiei.

În vara anului 2018 a semnat cu PSG, a devenit campionul Franței. Experiența în Ligue 1 a durat un an. În iulie 2019 s-a întors, liber de contract, la Torino.

Gianluigi Buffon deține recordul și în aparițiile în tricoul echipei naționale a Italiei. A evoluat în 176 de meciuri, în perioada 1997-2018, câștigând Campionatul Mondial în 2006.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.